Haberler

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Şair Çapan'a Verildi

Mersin’de, yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişimine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak adına verilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi Şair ve Çevirmen Cevat Çapan oldu.

Mersin'de, yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişimine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak adına verilen ve bu yıl 9.'su düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Şair ve Çevirmen Cevat Çapan oldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 9 yıldır sürdürülen, Türkiye'de ve Mersin'de edebiyata ilgiyi artırmak, ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere, yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişimine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak adına Mersin Kenti Edebiyat Ödülleri veriliyor. Bu yılki ödülün sahibi de belli oldu. Bu yıl Ahmet Ada, Celal Soycan, Sina Akyol, Metin Cengiz ve Ogün Kaymak'tan oluşan Ödül Değerlendirme Kurulu, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nü usta şair ve çevirmen Cevat Çapan'a verdi. Çapan, ödülünü Aralık ayında Mersin'de düzenlenecek ödül töreni ile alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO olarak hiçbir zaman müdahale etmedikleri ve her biri kendi alanında edebiyatın yetkin isimlerinden oluşan "Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Seçici Kurulu"nun, bu yıl usta şair ve çevirmen Cevat Çapan'ı ödüle değer bulduğunu bildirdi. Çapan'ın, modern Türk şiirine anlatı-şiir geleneğiyle katkıda bulunduğunu kaydeden Aşut, Çapan'ın şiirin insanla ilişkisini yalın bir Türkçe ile yansıttığını belirtti. Çapan'ın eserlerinde, insanların kendi acılarını, insani sıkıntılarını ve aynı zamanda yaşama sevincini, umudu bulduğuna dikkat çeken Başkan Aşut, Çapan'ın Çin'den Peru'ya, dünya şiirinin Türkçeye kazandırılmasında, birçok dilden şiirin ve oyunun Türkçeye çevrilmesinde, büyük bir tutkuyla çevirdiği şiirlerin çağdaş Türk şiirinin ufkunu değiştirmesinde etkisinin çok büyük olduğunu ifade etti. Aşut, ödülün verilmesinde bir çok kriter ve sanatsal gerekçe olsa da kendileri için bu ödülün verilmesindeki en büyük etmenin, Çapan'ın Türk milletinin varlık nedeni olan Türk diline ve Türk insanının düşünce gücüne yaptığı katkı olduğunu vurguladı.

Bu ödülü almayı kabul ederek Mersin'i onurlandıran Cevat Çapan'a teşekkür eden Aşut, bir kent adına düzenlenen tek edebiyat ödülü olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün başlamasından bugüne kadar prestijli ve saygın bir ödül olarak gelmesine katkı koyanlara da şükranlarını sundu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut Cevat Çapan Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title