Haberler

Mersin Kent Konseyi'nden 'Göksu Konulu' Çalıştayı

Mersin Kent Konseyi tarafından, ’Göksu Deltası Üzerindeki Baskıları, Tehditleri Tespit Edip Korunmasına Yönelik Önlemlerin Geliştirilmesi’ konulu çalıştay düzenlendi.

Mersin Kent Konseyi tarafından, ' Göksu Deltası Üzerindeki Baskıları, Tehditleri Tespit Edip Korunmasına Yönelik Önlemlerin Geliştirilmesi' konulu çalıştay düzenlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) yapılan çalıştaya, Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri, Silifke Kent Konseyi Başkanı, Mersin Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğü, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Silifke Belediyesi ile Silifke Su Ürünleri Kooperatifi temsilcileri katıldı.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu'nun modülatörlüğü yaptığı çalıştayda, Göksu Deltasının sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri ele alındı. Çalıştay sonrası konuşan Lokmanoğlu, "Göksu Deltası üzerinde oluşan baskılar ve tehditler ile çözüme yönelik tedbirler, katılımcılar tarafından ortaya konulmuştur. Bundan yola çıkarak daha az sayıda kurum temsilcilerinden oluşturacağımız bir komisyon marifetiyle belirlenmiş konular üzerinde çalışmalar yaparak sonuçlarını hem yerel yönetimler ile hem de kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Silifke Göksu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title