Haberler

Mersin'in Yeni Mezarlığı Mezitli Ormanlık Alanında Yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de artık mezarlıklarda defin yapacak yer bulmakta zorlandıklarını belirterek, “Bu nedenle Mezitli’deki ormanlık alanda mezarlık yeri düzenlenmesi için yaptığımız başvuru kabul edildi” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de artık mezarlıklarda defin yapacak yer bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Bu nedenle Mezitli'deki ormanlık alanda mezarlık yeri düzenlenmesi için yaptığımız başvuru kabul edildi" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı Meclis Toplantısı'nın birinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinin büyük bölümünün katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısında, Denetimli Serbestlik'ten yararlanan eski hükümlülere yönelik Mersin Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarına malzeme alımı için kullanılmak üzere 5 bin TL ödenek sağlanması kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı'na (ÇKA) sunduğu projelerle ilgili Başkan Kocamaz'a imza yetkisi verilmesiyle ile ilgili teklifin de oylanarak kabul edildiği toplantıda, kentin tanıtımı ve turizmde rekabet gücü oluşturulması amacıyla hazırlanan ve ÇKA tarafından desteklenen 'Tıkla Turla Mersin'i' projesi de görüşüldü. Turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla il genelinde 25 adet Bilgi Terminali faaliyete geçirileceği projenin 723 bin 931 liralık toplam bütçesinin 180 bin 982 liralık bölümü Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak. Mersin Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de ortak olduğu proje kapsamında Başkan Kocamaz'a imza yetkisi verilmesi ve söz konusu bütçenin aktarılması yetkisi verilmesi de karar bağlandı.

Toplantıda, Gülnar Belediyesi tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenecek 12. Elma, Üzüm ve Badem Festivali'ne 50 bin TL ile yine Gülnar'da yapılacak "Hanaypazarı" projesine 45 bin TL, Anamur Belediyesi'nin ilk kez bu yıl yapılmasını planladığı ulusal ölçekteki 'Anamur Tarım Fuarı'na 100 bin TL ve 8. Geleneksel Muz Festivali'ne 100 bin TL ile 41. Uluslararası Silifke Kültür Haftası'na 90 bin TL katkı verilmesi teklifleri Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Mersin Tren Garı'ndan Kültür Merkezi'ne kadar olan alanı kapsayan kent merkezindeki kentsel SİT alanının tamamı ile etkileme geçiş alanının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunu'nun 2. maddesi ve anılan kanunun uygulama yönetmeliğinin 10. maddesi hükümleri doğrultusunda 'Yenileme Alanı' olarak belirlenmesine yönelik teklif ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.

MEZİTLİ ORMANLARINDA YENİ MEZARLIK

Meclis toplantısında, artık büyüyen ve genişleyen Mersin'e yetmeyen mezarlıklara ek olarak yeni mezarlık alanı oluşturulması da ele alındı. Bu kapsamda, merkez Mezitli ilçesinde Mersin Orman İşletme Şefliği sınırları dahilinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına 352 bin 981 bin metrekarelik ormanlık alanda mezarlık yeri düzenlenmesi için 12 Mayıs 2014 tarihinde izin raporu verildiği ifade edilen teklifle ilgili konuşan Başkan Kocamaz, Mersin mezarlıklarının durumunun ortada olduğunu ve şu anda defin yapacak yer bulmakta zorlandıklarını söyledi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bu konuda daha önce de başvuru yapıldığını anımsatan kocamaz, "Ama biz göreve geldikten sonra tekrar başvurduk ve 4 bin 357 metrekarelik bir bölümün kendilerine ayrılması şartıyla bu tahsisi yaptılar" diye konuştu.

Konuyla ilgili söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk de bu girişiminden dolayı Kocamaz'a teşekkür ederek, "Merkez için yapılan bu güzel çalışma beldelere de taşınmalı. Çünkü beldelerin mezarlık sorunu var. Mesela Karacailyas'ta sıkıntı yaşadık. İnançlarımıza göre, aile fertleri yan yana gömülmek istiyor ki, bu da sıkıntıyı katlıyor. Vatandaşlar bu konuda çok haklı. Vatandaş katkı sunarak yer almak istiyor, yeni düzenlemeler yapılması lazım. Yani beldelerde ilave mezarlık isteniyor" şeklinde konuştu.

Kocamaz da "İhtiyaç olan yerlerde arkadaşlarımız çalışma yapar. Kimlerin belediyeye mezarlık için destek vereceğini bilirsek iyi olur, biz de orada mezarlık sorununun çözümüne katkı sağlarız" diyerek ilgili teklifin İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edilmesi için meclis üyelerinin onayına sundu. Teklif, oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis'te önergelerin görüşülmesine geçildi. Başkan Kocamaz'ın, Erdemli ve Silifke'ye birer daire başkanlığı oluşturularak, bu daire başkanlığının Kumkuyu'da faaliyet göstermesi için Kumkuyu Belediye Binası'nda konuşlanması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Uluslararası ilişkiler çerçevesinde 21 Haziran 2014 tarihinde Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenecek Tatar Bayramı'na katılım için gönderilen davet üzerine Başkan Kocamaz ve 4-5 Meclis üyesinin oluşturacağı heyetin etkinliğe gitmesi için verilen önerge de kabul edildi. Başkan Kocamaz'ın, Meclis'teki tüm siyasi partilerin temsilci vermesi ile etkinliğe gidilmesi yönündeki önerisi de meclis üyelerince kabul edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Çukurova Mezitli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title