Haberler

Mersin'in 'Fehime Ablası' Son Yolculuğuna Uğurladı

Mersin'de önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren kentin ilk kadın muhtarı Fehime Bölek, son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin'de önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren kentin ilk kadın muhtarı Fehime Bölek, son yolculuğuna uğurlandı. Yenişehir İlçesi'nin Gazi Mahalle Muhtarlığını 1989 yılından bu yana sürdüren 2 çocuk annesi 63 yaşındaki Fehime Bölek için, Muğdat Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, bürokratlar, vatandaşlar ile Bölek ailesi katıldı.Cenaze namazını kıldırılan Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun, Fehime Bölek'in hizmetleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile 'unutulmaz bir kişilik' olduğunu söyledi. Müftü Uzun "Fehime ablamız herkesin gönlünde taht kurmuş bir şekilde gidiyor. Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın üyesi iken kendisini tanıma imkanı buldum. Hizmeti, çalışması ve fedakarlığı ile sanki 21'nci yüzyılın Nene Hatunu gibi kendi çapında çalışmayı azmetmiş bir insandı" dedi.Çevresinde 'Fehime Abla' olarak tanınan 27 yıllık muhtar Bölek, seçildiğinde Mersin'in ilk, Türkiye'nin 3'üncü kadın muhtarı olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özarslan Muğdat Camii Yenişehir Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title