Haberler

Mersin'in Değerleri Konuşuldu

Sabah yapılan zirvenin ilk günkü değerlendirmesinin ardından panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın yaptığı, ' Mersin'in sahip olduğu değerler ve bunların markalaşmaya katkıları' isimli panelde, farklı tanıtım çalışmaları ve kurvaziyer turizmine vurgu yapıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, kurvaziyer turizmine dikkat çekti. Tunçsu, "Mersin tarih, çevre, doğa, kültür özellikleri açıcından, Akdeniz havzası içerisinde en nadide ve büyük imkanlara sahip. Bana göre ilk adım kruz limanının oluşması, Kruz, hazır müşteriyi getiriyor, buradaki yeme, içme, eğlence ve alışveriş sektörüne hareket katıyor. Kruz, çok kısa vadede netice alabileceğimiz bir alan çünkü otel altyapımız müsait değil. Kurvaziyer turizmi, Mersin için kısa vadede sonuç verecek bir alandır" diye konuştu.

Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise Kızkalesi ve Saint Paul tanıtımının altını çizerek şunları söyledi:

"Kaç taneniz, denizin ortasında kale bulunan bir şehir biliyor. Bu eşsiz bir şey ama yararlanamıyoruz. Örneğin, İtalya Portofino'da Andrea Bocelli'nin vermiş olduğu konserle orayı öne çıkartıp, bütün romantizmle orayı tanıttı. Mesela Kızkalesi, doğal yapısını bozmadan cam zemin üzerine yapılacak olan bir restorasyon ile farklı hale getirilebilir. ya da ünlü bir tenorun orada vermiş olduğu uluslararası bir konserle, Kızkalesi'nin dünyaya tanıtılmasını hayal olarak görmüyoruz."

Tarsus'ta bulunan Saint Paul'un anıt müze statüsünde olmasını da eleştiren Olcar, "Saint Paul dünyada başka bir yerde yok. Bu kadar önemli bir değeri kullanamama becerisi bizde var. Cesur olmamız lazım. Bunun altındaki neden, devletin Saint Paul'u anıt müze statüsünde bulması. Anıt müze olunca da burası ibadete açık olmuyor. Hıristiyan turistler buraya gelip hacı oluyor ama Allah'a dua etmek için dilekçe vermek istemiyorlar. Bu statü değiştirilmeli" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Güldağ Kızkalesi Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title