Haberler

Mersin'in de Artık Amatem'i Var

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, en önemli projelerinden biri olan Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) inşaatını bitirdiklerini ve tahsisini Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne yaptıklarını belirterek, "Merkez yakında tamamlanarak hizmete başlar. Mersin'in kanayan yaralarından birini daha sarmış olacağız" dedi.

Yenişehir Belediyesi, Gökçebelen Mahallesi'nde yapımına başladığı AMATEM'i tamamladı. Alkol ve madde bağımlılarının tedavi edileceği AMATEM, 34. Cadde üzerinde 14 bin metrekarelik alanda inşa edildi. 4 bin 400 metrekare inşaat alanı olan AMATEM, laboratuvarlar, acil bölümü, müdahale odası, müşahede odası, muayene odası, görüşme odaları, klinikler, sedye asansörleri, 4 yatak bölümü ve 2 adet sağlık bölümünden oluşuyor. 64 odası bulunan AMATEM'de ayrıca, kapalı bahçe, yeşil alan (iç bahçe), teras dolaşım alanı, mutfak, yemekhane, toplantı salonu, atölyeler, çamaşırhane ve hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak toplantı salonları yer alıyor.

"SÜREKLİ TOPLANTILAR YAPILDI AMA SONUÇ ÇIKMADI"

Yenişehir Belediye Başkanı Genç, Mersin'in en önemli eksiklerinden biri olan AMATEM ile ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Mersin'de hiç de azımsanmayacak sayıda madde ve alkol bağımlısı olduğunu, bu nedenle ailelerin perişan durumda bulunduğunu dile getiren Genç, bu konunun toplumda kanayan bir yara olduğunu vurguladı. Mersin'de yaklaşık 10 bin madde bağımlısı bulunduğunu kaydeden Genç, "Kayıtlı olmayanların sayısının bu rakamların çok üstünde olduğu tahmin ediliyor. Artan nüfus ve değişen yaşam koşulları, içinde bulunulan çevrenin etkisi ve ailevi sorunlar, bazı bireylerin farklı eğilimlere yönlenmesine neden oluyor. Bu farklı eğilimler, kurulan yanlış arkadaşlıklar, alkol, sigara hatta madde bağımlılığı ve suça yatkınlığa kadar varan toplum ve aile yapısını altüst eden toplumsal bir yaraya dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

Mersin'de AMATEM olmadığı için alkol ve madde bağımlılarının Adana'da bulanan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek, orada tedavi edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Genç, bu durumun hem madde bağımlıları hem aileleri hem de onları götüren kurumlar için büyük sıkıntılar oluşturduğunu, hatta bu yüzden tedavilerinin tam anlamıyla yapılamadığını söyledi. Bu sorunun çözülmesi ve kente bir AMATEM kazandırmak için yıllardır Mersin'de toplantılar yapıldığına işaret eden Genç, "Ben belediye başkanlığımda 12. yılımdayım ve benden önce de tartışılan bir konu bu. Mersin'e alkol ve madde bağımlılarının tedavi edilebileceği bir merkez yapılması için sürekli toplantılar yapılmıştır. Ailelerin çocukları uyuşturucu bağımlısı oluyor, insanlar alkol ve uyuşturucu bağımlısı. Toplumda kanayan bir yara. Son olarak 3-3,5 yıl önce Akdeniz Kent Konseyi'nin öncülüğünde Büyükşehir, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli olmak üzere 5 kent konseyi toplantı yaptı. O zaman Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapılan toplantıda, alkol ve madde bağımlılarıyla ilgili bir çözüm arandı ve 'Nasıl bir rehabilitasyon merkezi yapılabilir?' sorusuna yanıt arandı" diye konuştu.

"SÖZ VERMİŞTİK, AMATEM'İ BİTİRDİK"

Bu tür toplantıların daha önce de çok sık yapıldığını ve hepsine katıldıklarını anlatan Genç, ancak toplantılarda sadece konuşulduğunu, ortaya somut bir sonuç çıkmadığını ifade etti. Son toplantıda bir öneri sunduğunu aktaran Genç, " 'Bu, konuşup dağılmakla çözülecek bir sorun değil. Somut olarak bir şeyler yapalım. Yenişehir Belediyesi olarak arsayı biz verelim hemen, 1 milyon lira da para biz koyalım. Diğer belediyeler ve kurumlar da elini taşın altına koysun, bunu derhal yapalım' dedim. Ancak bu önerim sonrasında bu konu bir daha ne konuşuldu ne toplantı yapıldı ne soran oldu. Hiç kimse sormadı ve kapandı gitti. Ama biz söz vermiştik. Arsamızı ve finansmanını oluşturduk, bir sonraki bütçemize ödenek koyduk ve yapımına başladık" şeklinde konuştu.

"MERSİN'İN KANAYAN YARALARINDAN BİRİNİ DAHA SARMIŞ OLACAĞIZ"

AMATEM'in inşaatını geçen ay bitirerek, mülkiyeti belediyede olmak koşuluyla tahsisini 25 yıllığına Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne yaptıkları bilgisini veren Genç, "Onlar da ödenek istediler. Ödenekleri herhalde yakında gelir, içinin donanımını hazırlarlar ve hemen hizmete başlar. Yani bizim görevimiz bitti. Biz Yenişehir Belediyesi olarak, toplumun kanayan yarası haline gelen bu sorunu çözmek için AMATEM projesini hazırlayarak hayata geçirdik. Çok yakında halkımızın hizmetine sunulacak olan bu projemiz ile Mersin'in kanayan yaralarından birini daha sarmış olacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Genç Osman Genç Yenişehir Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title