Haberler

Mersin'in Basketbol Yükünü Kadınlar Sırtlayacak

Güncelleme:

TKBL ve TB2L'de birer takımla mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kulübün borçları nedeniyle sezona sıkıntılı başlıyor.

ANIL BAĞRIK - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ile Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde birer takımı bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, kadın takımının bu yıl alacağı başarılardan elde edilecek gelirle borçlarını azaltarak gelecek sezonlara daha güçlü girmeyi hedefliyor.

Kulüp Genel Menajeri Melahat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon yönetime geldiklerini hatırlatarak, borçlardan dolayı kulübün ekonomik sorunu olduğunu söyledi.

Bu sıkıntıları aşarak iyi şeyler yapmak istediklerini anlatan Aydın, "Bu sezon kulübün geçiş yılı olacak. Hem erkeklerde hem de kadınlarda mücadele edeceğiz. Bu sorumlulukların bilincindeyiz ve görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Erkek basketbol takımının geçen sezon sonunda ikinci lige düştüğünü anımsatan Aydın, bu sezonun takım için bir hazırlık dönemi olacağını anlattı.

Aydın, ekonomik sorunları aştıktan sonra gelecek yıl çok iyi bir erkek takımı kuracaklarının altını çizerek, "Gelecek yıl en üst lige tekrar dönmek için takım kuracağız. Erkek takımımız ilk olarak Federasyon Kupası'nda mücadele edecek. Kupada başarılı olmak istiyoruz" dedi.

"Kadın takımı, kulübün lokomotifi olacak"

Aydın, çok iyi transferlerle iyi bir kadın basketbol takımı kurduklarını vurgulayarak, kaliteli yerli ve yabancı oyunculara sahip olduklarını ifade etti.

Bu sezon lig, kupa ve Avrupa Kupası'nda mücadele edeceklerini aktaran Aydın, hazırlık turnuvalarıyla bu maçlara hazırlık yapacaklarını söyledi.

Türkiye Kupası'nda ilk 8'e girmeyi hedeflediklerini belirten Aydın, şöyle devam etti:

"FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ise iyi bir kura çektik. Grubumuz çok iyi. İtalya'dan Fortuna, Rusya'dan Sparta&K Moskova Region ve Orduspor ile aynı grupta yer alıyoruz. Rus takımı çok güçlü. Avrupa Ligi takımıydı ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle Avrupa Kupası'nda mücadele etmeyi tercih ettiler. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Ondan sonra da inşallah finale kadar gideriz."

Aydın, kadın basketbol takımının yaptığı antrenmanlarla sezon hazırlıklarını sürdüğünü anlatarak, "Türk oyuncularımız ağustostan beri çalışıyordu. Yabancılarımızın da katılımıyla tam takım olarak çalışmalara başladık. İyi hazırlanıyoruz sezona. Bu yıl kadın takımımız kulübün lokomotifi olacak çünkü katıldığımız hazırlık turnuvaları, Avrupa ve lig maçlarından elde edeceğimiz gelirlerle problemlerimizi çözeceğiz. Bu sayede gelecek yıl hem erkekler hem de kadınlarda daha iyi takım kuracağız. Biz asıl planlarımızı gelecek sezona göre yapıyoruz" dedi.

Hedef, Avrupa'da final

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Olcay Orak da sezon öncesi hazırlıkların çok iyi gittiğini, herhangi bir sakatlık durumunun olmadığını söyledi.

Takım kaptanı Michelle Snow'un da ekim ayı başında takıma katılacağını aktaran Orak, sezona turnuvalarla hazırlanmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Kadın basketbol takımının kulüp için öneminin farkında olduklarını anlatan Orak, "Elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Taraftarlarımızla bütünleşmek için de maçlarımızı bu sezon Edip Buran Spor Salonu'nda oynayacağız. Lokomotif takım olacağız. Oynayacağımız basketbolla bölgenin de lokomotifi olacağız" dedi.

Orak, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda zorlu bir grupta olduklarını ancak kimseden çekinmediklerini kaydederek, "Biz herkesi yenebilecek güçteyiz. Gruptan sonra finale kadar gitmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA / Spor

Melahat Aydın Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title