Haberler

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz başkanlığında yapıldı.

Mersin İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz başkanlığında yapıldı.

İl Milli Eğitim danışma Komisyonu toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, İl Sağlık Müdür Vekili Aytekin Kemik, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca, toplantıda yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana eğitim alanında yapılan büyük atılımlara değindi. İnsan kaynakları açısından Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün 1 milyonu aşkın personeli ile daha güçlü bir hale geldiğini belirten Koca, "Yine okullaşma oranı, derslik sayısı ve derslik başına düşen öğrenci sayısında ciddi bir gelişme var. Göç alan bir şehirde nüfus artışını da göz önüne alırsak derslik ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiliyor" dedi.

FATİH projesinin dünyada örnek gösterildiğine dikkat çeken Koca, dünyada başka bir örneği olmayan proje ile öğretmenlerin yaptığı dersi ve öğrencisini evde takip edebildiğine dikkat çekti. Müfredatın güncellenmesi konusunda ve rehberlik alanında da önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Koca, eğitimle ilgili sorunları da anlattı.

Toplantıda daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Çiftçi, eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaptı. Toplantıda katılımcıların görüş ve önerileri de alındı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Öner Öğretmenevi Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title