Haberler

Mersin Ikizler 40 Bin Liraya Görebilecek

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan doğuştan yüzde 90 görme engelli ikiz kız kardeşler 14 yaşındaki Mihriban ve Berivan Boyacı, 40 bin TL bulunursa protez gözlerle yeniden görebilecek.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan doğuştan yüzde 90 görme engelli ikiz kız kardeşler 14 yaşındaki Mihriban ve Berivan Boyacı, 40 bin TL bulunursa protez gözlerle yeniden görebilecek.

Sadece parlak ışığı hisseden ve göz tansiyonlarının artması nedeniyle bu ışığı da kaybetmek üzere olan Mihriban ve Berivan, ameliyat fırsatını kaçırırsa tamamen karanlığa gömülecek. Görme engelli ev hanımı olan 45 yaşındaki Raziye Boyacı ile işçi olarak çalışan 50 yaşındaki Cuma Boyacı'nın kızları olan ikizler, kendilerine uzatılacak yardım eli ile yeniden görebilmenin hayalini kuruyor.

Adana Oğuz Kaan Köksal Görme Engelliler Orta Okulu'nda öğrenim gören ikizlerin annesi Raziye Boyacı, son 1 aydır çocuklarının gözlerindeki rahatsızlık ve ağrılarının arttığını belirtti. Boyacı, "Devlet ve üniversite hastaneleri bize bir ümit vermedi. Sonra özel bir hastane (Dünya Göz) bu rakamı çıkardı. Kirada oturuyoruz bu yüzden bu parayı verebilecek gücümüz yok. Hayırseverlerin ve devlet büyüklerimizin çocuklarıma ışık olmalarını istiyorum" dedi.

2 METREYE KADAR GÖREBİLECEKLER

Yapılan muayeneler sonucu ameliyat ve takılacak protez gözler ile kızlarının 2 metreye kadar görebileceğinin söylendiğini belirten Boyacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mihriban'ın göz tansiyonu yüksek göze tüp takılması ve tansiyonunun düşürülmesi gerekiyor. Sonra yapay göz takılacak ve 2 metreye kadar görebileceği söyleniyor. Berivan'ın gözündeki damarlarda bitişme varmış ve ameliyat edilmesi gerekiyor. Toplam 40 bin TL'ye ihtiyaç var. Dileğimiz Cumuhurbaşkanımız başta hayırseverlerin bize destek vermesi. Kızlarımın son fırsatı kaçırmalarını istemiyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title