Haberler

Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe Maçının Ardından 2

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Korkmaz Oyun olarak söyleyeceğim fazla bir şey yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira Takımın gösterdiği performanstan son derece memnunum

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, sahasında oynadığı maçta Fenerbahçe'ye 1-3 mağlup olurken, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "Zor bir maça, zor bir dönemde hazırlandık. Elimizden geldiğince takımı hazırlamaya çalıştık. Şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı oynadık. İlk yarıda istediğimiz oyunu oynamadık. 3-0 olduktan sonra iyi bir oyun oldu, gol pozisyonu bulduk. 10 kişi olduktan sonra oyun bitti. Oyun olarak söyleyeceğim fazla bir şey yok. Mağlup olduk, Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Başkan ile de konuştum, daha önce oyuncularla da konuştum. Gelişen şeyleri takip edeceğim. Ona göre bir karar vereceğiz. Bir durum değerlendirmesi yapıp haritamızı belirleyeceğiz. Günler ne getirecek ne götürecek bakacağız. Yarın olsun hayır ola. Hep söz veriliyor da artık son duruma geldi. Bu sırf Mersin İdmanyurdu'nun sorunu değil, tüm Türkiye'nin sorunu. Türk futbol ekonomisinin iyi yönetilmediği aşikar. Bu işin üzerinde bir sürü UEFA tarafından cezalandırılan Türk takımları var. Bunu bir an önce çözmeliler. Mersin İdmanyurdu olarak da bu işi halletmemiz lazım. Biz de bir karar alacağız. Fenerbahçe maçını saymazsak son 5 haftada 2 deplasmanda mağlup duruma düştük, berabere kaldık. 10 kişi kaldık kazandık. Takımı ligde tutmaya, daha iyi yerlere getirmeye geldik. Yoksa gelmezdik. Geçen sene takım iyi bir durumdaydı. Dolayısıyla varsayımlar yerine gerçeklerle hareket etmek lazım" dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Victor Pereira ise, Milli takımlar için verilen aradan sonra böyle zorlu bir karşılaşma bizi bekliyordu. Biraz çalışmanızı engeller böyle milli maç araları çünkü farklı sistemlerle çalışır oyuncularınız, kendi ülkeleri için mücadele ettiklerinde. İstediğiniz dinamiği sağlama konusunda önümüze engel teşkil eder böyle zamanlar. O kafadaki çipi değiştirmek tekrar bu tarafa dönebilmek, milli takımı bir kenara bırakıp kulüp takımına konsantre olabilmek zor olur oyuncular için. Bugün bu konsantrasyonu sağlamayı başardık. Kendi kulübümüze konsantre olmayı takım halinde başardık. Rakibimizin verdiği boşlukları iyi kullandı. Fazla pozisyon üretmeyi başardık. Belki 6 gol atabilirdik, daha fazla gol atabilecek pozisyonlara girdik. Topu kaybedince agresiftik ve rakibimizin kontra atak bulmasına izin vermedik. Mersin kontra ataklarda tehlikeli. Onlara alan bırakmadık, kontra ataklarını durdurduk. Rakibi oynatmadık diyebiliriz. İyi baskı yaptık. Genel anlamda iyi maç çıkardık. Zor olacağını düşündüğümüz maçı kolay hale getirdik performansımızla. Aldığımız 3 puan için mutluyuz. Önemli bir 3 puandı. Mücadelemize devam ediyoruz. Bu akşam takımın oynadığı oyundan son derece mutluyum. Mücadelecilerdi. Yapılan iyi işlerin hakkını verdik. Olumlu hareketler yapıldığında devamını getirmeyi başardık. Benim için en önemli noktalardan biri buydu. Takımın sahadaki dizilimi ile dengeli bir görüntü sergilemesi. Hem ofansif hem defansif olarak iyi bir şekilde, dengeli bir şekilde sahaya yayılmalıyız. Tüm oyuncularıma ve tarzlarına saygı gösteriyorum ama bir yandan özgürlüğü de veriyorum. Önde olma özgürlüğünü de veriyorum. Bu anlamda son derece önemli benim için hem gol atmak hem gol yememek. Hiçbir zaman Topal veya Souza'ya ceza sahasına gitmeyin demedim. Topu kaybedince o dengeyi sağlamalarını istiyorum. Hücumda rol alabilirler. Genel anlamda takımın gösterdiği performanstan son derece memnunum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin İdmanyurdu Bülent Korkmaz Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title