Haberler

    Mersin İdmanyurdu Bir Sezon Sonra Süper Lig'de

    PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u 2-0 mağlup eden Mersin İdmanyurdu, Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

    PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u 2-0 mağlup eden Mersin İdmanyurdu, bir sezon aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan finalde Güven Varol'un 42, Cem Sultan'ın da 87. dakikalarda attıkları gollerle sahadan galip ayrılan Mersin İdmanyurdu, gelecek sezon 14. kez Süper Lig'de mücadele edecek.

    Kırmızı-lacivertliler, daha önce 13 kez mücadele ettikleri Süper Lig'de 404 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 118'inde galip gelen Mersin İdmanyurdu, 120 beraberlik, 166 yenilgi alıp, 360 gol attı, kalesinde ise 437 gol gördü.

    Mersin İdmanyurdu, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'dan sonra Süper Lig'e yükselen üçüncü takım oldu.

    Maç sonrası büyük sevinç


    Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'un bitiş düdüğünü çalmasının ardından Mersin İdmanyurdu futbolcuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı.

    Futbolcular ve teknik heyet saha ortasında birbirlerine sarılarak, Süper Lig'e çıkmalarını kutladı. Futbolcular, sevinç gösterileri sırasında yeni teknik direktörleri Hakan Kutlu'yu da havaya attılar. Kırmızı-lacivertli futbolcular, daha sonra taraftarlarının bulunduğu Migros ve Fenerium tribünlerine giderek, birlikte tezahüratlar yaptı.

    Samsunsporlu futbolcular ise 90 dakikanın ardından son derece üzgündü.

    Kupalarını aldılar


    Mersin İdmanyurdu futbolcuları play-off şampiyonluk kupası ve madalyalarını, maç sonrası stat içine kurulan platformda aldı.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF 2. Başkan Vekili Mehmet Baykan ve PTT Genel Müdürü Osman Tural, futbolcu ve teknik heyete madalyalarını verdi. Daha sonra play-off şampiyonluk kupası kaptan Ali Tandoğan'a verildi.

    Futbolcular, bir süre platformda tezahüratlar yaparak, Süper Lig'e çıkmalarını kutladıktan sonra, kupayla birlikte hazırlanan başka bir platformda şampiyonluk fotoğrafı çektirdi.

    Maçın adamı Ahmet Şahin


    Karşılaşmada maçın adamı olarak Mersin İdmanyurdu kalecisi Ahmet Şahin seçildi.

    Maçtaki kritik kurtarışlarıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Ahmet Şahin, ödülünü Servet Yardımcı, Mehmet Baykan ve Osman Tural'ın ellerinden aldı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Cem Sultan Mersin Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title