Haberler

Mersin'i Keşfet"Den Halaylı Danslı Gala

Mersin'in tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB işbirliğince düzenlenen ' Mersin'i Keşfet' programının galası, renkli görüntülere sahne oldu.

Divan Otel'de düzenlenen galaya Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, belediye başkanları, yazarlar ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, gerçekleşen etkinliğin kent tanıtımı için değerli olduğunu ifade ederek, "Dünden bu yana Tarsus Şelalesi'nden başladık, merkeze geldik ve ardından batı yakasına geçtik. Mersin bir uçtan bir uca 321 kilometre sahili ile 15 bin 830 kilometre karelik bir alana kurulmuş, ki bu alan istanbul'un yerleşim alanının 3 katı, 13 ilçesi 1 milyon 750 bin insanı ile sizlere kucak geçti. Burası cennetten bir köşe. Sıcak iklim kuşağında sıcak insanların yaşadığı, aklınıza gelen her ürünün yetiştirilebildiği, aç ve açıkta kalmayacağınız bir bölge" dedi.

Konuşmaların ardından folklor gösterisi ile başlayan gece renkli görüntülere sahne oldu. Yerel sanatçıların sahne aldığı gecede davetliler okunan şarkılara eşlik etti. Davul zurna şovuna kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, halay çekti. Gecede TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da dans etti. Ardından sahneye kentin yöresel lezzeti cezerye getirildi. Sahneye davet edilen Vali Çakacak, Kocamaz, Ergin ve Başaran cezerye keserek davetlilere ikram etti.Yerel sanatçıların şarkıları ile renklenen eğlence gece geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title