Haberler

Mersin - Hüdapar Genel Sekreteri Yavuz: Halkının Güvenliğini Sağlayamayan Bir Devletin Meşruiyeti...

Hüdapar Genel Sekreteri Yavuz: Halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin meşruiyeti tartışılır Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin, devlet olma meşruiyetinin tartışılacak hale geleceğini söyledi.

Hüdapar Genel Sekreteri Yavuz: Halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin meşruiyeti tartışılır

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin, devlet olma meşruiyetinin tartışılacak hale geleceğini söyledi.

HÜDAPAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Tarsus İlçesi'ndeki protesto gösterilerinde yaralanan HÜDAPAR İlçe eski Başkanı Mehmet Ali Kutan'ı tedavi gördüğü Tarsus Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Yavuz, yaşanan saldırıların, Suruç'ta yaşanan katliam ile eş değer olduğunu belirterek, "Suruç saldırısı bahane edilerek memlekette ne kadar muhalif insan var ise buna yönelik bir sindirme operasyonuna dönüştürme gayretleri göz önündedir. Bu kapsamda son iki günden beridir özellikle silahlı örgüt ve siyasi uzantılarının memlekette kaos çıkarmak bu acı üzerinden siyasal rant devşirmek amacıyla bir girişimin içerisine girdiğini görüyoruz. Üzülerek ifade ediyoruz ki hükümet buna sesiz kalmış durumda. Alması gereken tedbirleri almıyor. En azından seyirci kalıyor. Halkının güvenliğini sağlayamayan bir devletin, devlet olma meşruiyeti tartışılır hale gelir" dedi.

İSLAM'IN KUTSALLARINA YÖNELİK BİR SALDIRI

Silahlı çetelerin şehirlerin içerisine girdiğini belirten Yavuz, "Gerek Adana'da katledilen kardeşimiz, gerekse de şu an hastanede bulunan ve silahlı saldırı sonucu yaralanmış olan kardeşimize yönelik bu girişimleri İslam'a ve İslam'ın şiarlarına yönelik saldırılar olarak görüyor, elbette bu konuda taraf olduğumuzu ifade ediyoruz. İslami şiarları üzerlerinde bulundurduklarından dolayı saldırıya uğradıklarını görüyoruz. Ellerinde devletin güvenlik güçlerinin dışında pervasızca çok rahat bir şekilde silahlarıyla dolaşan insanların İslami kesimler arasında herhangi bir ayrım yapmadan, İslam'ın şiarlarına, İslam'ın kutsallarına yönelik bir saldırı içerisine girdiklerini görüyoruz" diye konuştu.

Yavuz, Türkiye'yi kaotik ortamlara sürüklemeye çalışan insanların hedeflerine ulaşamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

KAPKARA:

sende sağ ol var ol kardeşim . Ağzına sağlık Allaha emanet olun. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title