Haberler

Mersin Gözleri Kapalı Film Izlediler

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliği kapsamında protokol üyeleri engellilerle birlikte gözlerini bandajla kapatarak film izledi.

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliği kapsamında protokol üyeleri engellilerle birlikte gözlerini bandajla kapatarak film izledi. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, belediye tarafından hazırlanan 'Engelsiz Hayaller' adlı kısa filmin galası yapıldı. Kısa filmi izlemek için engelliler ve aileleri 600 kişilik salonunu doldurdu. Filmi tekerlekli sandalyelerle izlemek isteyenler salonun ön tarafında yerlerini aldı. Engellilere filmi kolaylıkla takip edebilmeleri için özel kulaklık dağıtılırken, ilçe protokolüne de filmi bir engelli gibi takip etmeleri için aynı kulaklıktan verilip, gözleri de bandajla kapatıldı. Önce kısa filmi izleyen, ardından da 45 dakikalık filmi takip eden protokol üyeleri, yaklaşık bir saat boyunca görme engelliler gibi film izleyerek empati yaptı. Gösterim öncesi konuşan Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, engellilerin durumunu anlayabilmenin gerçekten mümkün olmadığını belirterek, "İlk defa sinemaya gelen engelli insanlarımız var. Onların yaşadıklarını yaşayabilmemiz için gözlerimizi bandajla kapatıp kendimizi onların yerine koyarak film izleyeceğiz. İşte bu engellilerimize gösterdiğimiz duyarlılığın bir neticesi, onlara sunduğumuz hizmetin bir neticesidir" dedi. Erdemli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve yayınlanan ses betimlemeli kısa filmin yönetmeni Adem Aslan, belediye olarak ilk defa böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Sadece engellilerin rol aldığı bir kısa film yaptık. Bu kısa film görme engelliler için ses betimlemeli özel bir filmdir. Ayrıca protokol başta olmak üzere isteyenler gözlerini göz bandı ile kapatıp, ses betimlemeli filmimizi takip etmeleri için bir kulaklık vereceğiz. Bir görme engelli nasıl bir duygu içerisinde ya da yaşamını nasıl idame ettiriyor, bunun empatisini yaptıracağız."Ardından oyuncuları engellilerden oluşan kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi. Kısa filmde müzisyen olmak isteyen ve bunu başaran görme engelli karakteri canlandıran görme engelli Mehmet Kırcılı'ya da hayalini kurduğu org, Başkan Tollu tarafından hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Belediyesi Mükerrem Tollu Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title