Haberler

Mersin Giad'ın Hedefinde Rusya Var

Rusya Federasyonu Milletvekili Yury Chaban'ı ağırlayan Mersin GİAD yönetimi, hedefine Rusya'yı aldı. Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, Rusya ile Mersin arasında ticari ve kültürel anlaşmalar imzalamak istediklerini söylerken, Rus Milletvekili Chaban ise Mersinli iş adamlarını Rusya'ya davet etti.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği ( Mersin GİAD), Rusya Federasyonu Milletvekili Yury Chaban'ı konuk etti. Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Milletvekili Chaban, Rus yatırımcılara ve Türk iş adamlarına karşılıklı iş sözleşmeleri yapmaları için çağrı yaptı.

Dernekte düzenlenen toplantıda konuşan Rusya Federasyonu Milletvekili Chaban, Mersinli iş adamlarını Rusya'ya davet etti. Rusların her zaman Türkiye'yi çok sevdiklerini ve Türk iş adamlarının Rusya'da yaptıkları yatırımların çoğalması için çalıştıklarını kaydeden Chaban, "Bizler Türk iş adamlarını Moskova'ya davet ediyoruz. Gelin görüşmeler sağlayalım ve aramızdaki bağları kuvvetlendirelim. Rus iş adamları olarak bizler Türk iş adamlarını önemsiyoruz ve Rusya'da onlara çok fazla olanak sağlıyoruz. Bizler de zaman zaman Türkiye ile temas kurarak yatırımlar yapıyoruz ve bu yatırımlardan oldukça memnunuz" dedi.

Rusya'da şu anda hem kendilerinin hem de Avrupa'nın karşılıklı koyduğu yasakların olduğunu, hatta narenciye konusunda bütün ülkelerle sıkıntı yaşadıklarını belirten Chaban, buna karşın Türkiye ile herhangi bir sorun yaşamadıklarını, Türkiye'nin bu konuyu lehine çevirmesi gerektiğini vurguladı. Chaban, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatının tamamlanması ile Mersin'in Rusya ile olan ilişkilerinin çok daha güçleneceğinin de altını çizdi.

"RUSYA İLE MERSİN ARASINDA TİCARİ VE KÜLTÜREL ANLAŞMALAR İMZALAMAK HEDEFİNDEYİZ"

Mersin GİAD Başkanı İzol ise dernek üyesi iş adamlarından bazılarının Rusya'da yatırımları bulunduğunu hatırlatarak, Rusya pazarını yakından takip ettiklerini söyledi. Rusya'da genelde tekstil, narenciye ve demir-çelik üzerine çalışmaları olduğunu dile getiren İzol, "Bir heyet oluşturup Rusya'yı ziyaret etmek istiyoruz. Mersin'i tanıtacak girişimlerde bulunarak, Rusya ile Mersin arasında ticari ve kültürel anlaşmalar imzalamak hedefindeyiz. Rusya'da bulunan iş adamları dernekleri ile ortak çalışmalarda bulunmak ve iki ülke arasındaki ticari köprüyü geliştirmek düşüncesindeyiz. Oluşacak ticari köprü sonrasında ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Basmakalıp ziyaretler değil, iş görüşmelerinin yapılacağı ziyaretler istiyoruz" diye konuştu.

Mersin'de yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin yapımında yerli firmalara da olanak sağlanması gerektiğini belirten İzol, "Mersin'de yapılmakta olan nükleer santralde 20 milyar dolarlık bir yatırım var. Biz dernek yönetim kurulu ve üyeleri olarak, Mersin için oldukça büyük bir yatırım olan nükleer enerji santralinin yapımında yerli firmaların da iş olanaklarından faydalanmasını istiyoruz. Eminim ki, ortak yapılacak bu iş, her iki ülke için kopmayan bir bağ oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın, Türkiye için vazgeçilmez ülkelerden birisi olduğunu da kaydeden İzol, şöyle devam etti: "Biz bu anlamda Rusya'nın Türkiye içerisinde farklı turizm destinasyonları arayışına Mersin olarak talip olacağız. Mersin destinasyonunu Rus turizm acentelerinin tur programlarına ekletebilmek adına çalışmalarda bulunacağız. Turizmde, narenciyede, tekstilde, inşaat sektöründe aramızda kurulan bağların daha da güçlenmesi adına Mersin GİAD olarak çalışmalar yürüteceğiz. Bu ziyaretiniz bizim Rusya ile olan dostluğumuzu güçlendirmek adına önemli bir adımdır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersinli Moskova Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title