Haberler

Mersin Gazeteciler Gününü Ellerine Kelepçe Takıp Ekmeklerini Paylaşarak Kutladılar

Mersin'de gazeteciler, 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlamalarında kelepçe takıp, ekmeklerini paylaşarak gazetecilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Mersin'de gazeteciler, 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlamalarında kelepçe takıp, ekmeklerini paylaşarak gazetecilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında, genç gazeteciler adına açıklama yapmak için kürsüye çağırılan gazeteci Hediye Eroğlu, ilginç bir protestoya imza attı. "Ellerimiz kelepçeli de olsa, susturulsak da buradayız" diyerek ellerine kelepçe taktıran Eroğlu, siyah bant ile de ağzını bantlattı. Okumak için elinde tuttuğu açıklamayı basın mensuplarına doğru uzatan Eroğlu, bir süre sessiz protesto gösterisi yaparak açıklamayı okumadan kürsüden ayrıldı.

İçinde bulundukları durum nedeniyle bir kutlama yapmanın söz konusu olmadığını ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise şunları söyledi:

"Dünya basın özgürlüğü sıralamasında 156'ncı sıraya gerilemiş bir ülkenin gazetecileri olarak buradayız. Biz geçmişin güzel günlerini anmıyoruz, geçmişin güzel günlerini hayal ederek meydandan ayrılıyoruz. Yaşasın asgari ücretle yaşamaya çalışan gazeteci arkadaşlarım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazeteciler Günü Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title