Haberler

Mersin Furkan Bebek Ayakta Kalabilmek İçin Yardım Bekliyor

Furkan bebek ayakta kalabilmek için yardım bekliyor MERSİN'de yaşayan Semih ve Şeyma Yıldızçelik'in çift taraflı kaval kemiği eksikliği (Tibial Hemimelia) hastası olarak doğan 1 yaşındaki oğulları Furkan Eymen, ömür boyu engelli kalmamak ve yürüyebilmek için yardım bekliyor.

Furkan bebek ayakta kalabilmek için yardım bekliyor

MERSİN'de yaşayan Semih ve Şeyma Yıldızçelik'in çift taraflı kaval kemiği eksikliği (Tibial Hemimelia) hastası olarak doğan 1 yaşındaki oğulları Furkan Eymen, ömür boyu engelli kalmamak ve yürüyebilmek için yardım bekliyor.

Furkan Eymen'in Türkiye'de tedavisini gerçekleştirecek uzman bir doktor olmadığı için yurtdışından gelecek ekip tarafından tedavi edilecek. 6 ameliyat dizisinden oluşan tedavi süreci için istenen 230 bin doları karşılayamayan aile, oğullarının yürüyebilmesi için hayırseverlere yardım çağrısı yaptı.

Özel bir firmada çalışan baba Semih Yıldızçelik, hastalığın milyonda bir görüldüğünü ve 3 yaşına kadar ameliyat edilmezse oğlunun ömür boyu yürüyemeyeceğini söyledi. Bu tür ameliyatlarda tecrübesi olan ve dünyada bu ameliyatı başarı ile gerçekleştirebilecek bir kaç uzmandan biri olan Prof. Dr. Michael Weber'e ulaştıklarını ifade eden Yıldızçelik, "Michael Weber mayıs ayında İstanbul'a geldiğinde görüştük. Weber, çocuğumuzu muayene ettikten sonra ayaklarının düzelebileceğini, tedavisinin mümkün olduğunu söyledi. Dünyada milyonda bir görülen bir rahatsızlık olduğundan dolayı 5-6 ameliyat gerekiyor. Ameliyat dizisinin ardından çocuğumuz normal insanlar gibi yürüyebilecek. Ancak tedavi için yaklaşık 230 bin dolar gerekiyor. Bu rakam karşılayabileceğimiz bir rakam değil. Valiliğe kampanya başlatmak için müracaatlarda bulunduk. Bunun dışında Ramazan ayı dolayısı ile fitre ve zekat olarak bir çok yerden yardım talebinde bulunduk. Şu ana kadar 95 bin lira toplandı. Furkan Eymen bebeğin yürüyebilmesi için bize lütfen yardım edin. Bu çocuğun geleceği ve umudu sizin yardımlarınıza bağlı. Çocuğumuz tedavi edilmezse yürüyemeyecek ve hayatı boyunca engelli olarak yaşayacak" dedi.

ÇOĞU GECELER AĞLAYARAK GEÇİYOR

Türkiye'de bir çok doktor gezdiklerini fakat Furkan Eymen bebeğin Türkiye'de tedavi edilemeyeceğini üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden anne Şeyma Yıldızçelik gözyaşlarına boğularak, "Ayaklarını dengede tutamıyor ve yürüyemiyor. Bir çok acılar yaşıyor. Dışarıdan küçük bir kemik çıkıntısı var. Emeklemesine engel oluyor ve çoğu gecemiz ağlayarak geçiyor. Biz insanlardan yardım istiyoruz" diye konuştu.

Furkan Eymen bebeğin tedavisi için gereken para toplanırsa, Prof. Dr. Weber'in Türkiye'ye gelip İstanbul'daki özel bir üniversite hastanesinde ameliyat edebileceği de bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Bebek İstanbul Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Ali:

Arkadaslar, Facebookda var, ama yinede tedbirli olmak gerek. Dolandiricilar insafsiz bu durumdan bile yararlanmak isteyebilirler bence önce Banka subesini arayip teyid ettirmek gerek ve sonra para yardimini yapmali. Ben bugün kesin subeyi arayacagim daha sonra yine buraya yazarim. Hepinize Saygilar.

0
0
yanıtYanıtla
agarta:

Yardım için kime nasıl ulasacagiz

0
0
yanıtYanıtla
Aynur Akbaba:

BU aileye ulaşmak istiyoruz. Bize Bir telefon numarası veya email adresi verebilirmisiniz

0
0
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ya birde aklima bir sey geldi. Gecen günlerde Yunanistanin 1.6 milyar borcunu biz ödeyelim diyen bir millet vekili vardi hatirlarsaniz? Bu yavrucagin ameliyati icin 1 lira koysaya Devlet. Ayip beyaa

0
0
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bagis yapila bilecek hesabi bildirseniz de bizimde bir Katkimiz olsun bu yavrucaga

0
0
yanıtYanıtla
Ali:

Garanti Bankasi - pozcu Mersin subesi diye verilmis ama Bankayi aramak gerek. Hesap dogru oldugunu ögrenmek icin. Yardimlar furkan bebege gitsin dolandiricilara degil

0
0
yanıtYanıtla
Ali:

Internette Banksnin telefonu yazili Garanti Bankasi pozcu Mersin subesi yazdiginiz takdirde hemen en üstte cikiyor. Saygilar

0
0
yanıtYanıtla
Fatos:

Bizde yardımcı olmak istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Ali:

Subeyi ariyorum servis hattindaki bayan "kontrol edemem bunula ilgili bagliyorum"diyor ve bagliyor müsteri temsilcisi yok bosa caliyor telefon. Hayirdir?

0
0
yanıtYanıtla
Ali:

Yok abi yok 4üncü aramam kimse telefona bile bakmiyor, belki yemege ciktilar herhalde bir saat sonra bir daha ariyacam. Hesap adi : Semih Yildizcelik yazmislar neden babasinin adi vs.. degil? Birde telefon no var ama herkes olabilir. Ben bir defa dolandirici kurbani oldum 500€ kaptirdim yardim diye. Bu sefer dogru yere gitsin para

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title