Haberler

Mersin Eski Eşini Öldürmek İçin Kaçan Cezaevi Firarisi Yakalandı

Eski eşini öldürmek için kaçan cezaevi firarisi yakalandıMustafa İNSAN/MERSİN, (DHA) - NİĞDE Yarı Açık Cezaevi'nden tedavi amaçlı götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesi'nden firar ederek, daha önce öldürtmeye çalıştığı eski eşinin evini arayıp 'Sizi öldürmeye geldim' diyen 45 yaşındaki Bahattin Tuncer yakalandı.

Eski eşini öldürmek için kaçan cezaevi firarisi yakalandı

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA) - NİĞDE Yarı Açık Cezaevi'nden tedavi amaçlı götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesi'nden firar ederek, daha önce öldürtmeye çalıştığı eski eşinin evini arayıp 'Sizi öldürmeye geldim' diyen 45 yaşındaki Bahattin Tuncer yakalandı.

Mersin'de yaşayan 35 yaşındaki F.Y. ile fırın ustası Bahattin Tuncer, 2000 yılında birbirlerini severek evlendi. Bir kız çocukları olan çiftin arasında iddiaya göre bir süre sonra anlaşmazlık yaşandı ve Tuncer, genç kadına şiddet uygulamaya başladı. F.Y., 2007'de şiddetli geçimsizlik nedeniyle Tuncer'den boşandı.

2 ay sonra F.Y., evinin bulunduğu apartman girişinde 28 yaşındaki Savaş Şahin'in bıçaklı saldırısına uğradı. 27 yerinden bıçaklanan ve yüzde 44 engelli raporu verilen genç kadın 6 ay süreyle de fizik ve ruhsal tedavi gördü. Savaş Şahin, arkadaşı Bahattin Tuncer'in azmettirmesiyle genç kadını bıçakladığını itiraf etti. Bunun üzerine Tuncer ve Şahin tutuklandı. Tuncer'e azmettirme suçundan 20 yıl, Şahin'e ise 17.5 yıl ağır hapis cezası verildi. Tuncer mektupla, 'Er geç seni öldüreceğim' diyerek eski eşini tehdit etti. Genç kadının şikayeti üzerine tehdit suçundan da bu kez 5.5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'ÖLDÜRMEYE GELDİM' TELEFONU

Bahattin Tuncer, Niğde Yarı Açık Cezaevi'nden tedavi amaçlı götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesi'nden 23 Haziran'da firar edip Mersin'e gitti. Güvenlik güçlerince her yerde aranan Tuncer, firarından bir gün sonra geçen yıl yeniden evlenen eski eşi F.Y.'nin ev telefonunu arayıp telefona çıkan kendi kızına, "Balkonda çamaşırlarınızı sermişsiniz. Yorganları döşekleri çıkarmışsınız. Allah'ın ve benim adaletim yerini bulacak. Sizi öldürmeye geldim" dedi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Eski eşinin cezaevinden firar edip telefonla tehdit yağdırması üzerine F.Y. eşi H.Y. ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık kadına 1, eşine ise 2 ay koruma kararı verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ise Tuncer'i yakalamak için özel bir ekip kurdu. Çalışmalarını sürdüren ekip, bir istihbaratı değerlendirerek Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bir fırına düzenlediği operasyonla Bahattin Tuncer'i yakaladı.

FOTOĞRAFLI

DHA-Güvenlik - Türkiye-Mersin - Mustafa İNSAN

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title