Haberler

Mersin Eski Büyükşehir Başkanı Özcan'ın Yargılanmasına Başlandı (2)

Adli KONTROL KARARLARI KALKTI

Mersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan ile kardeşleri Tacit ve Sacit Özcan, oğlu İlker Özcan, müteahhitler Erol Avgören, Cengiz Akray ve belediye çalışanlarından oluşan 48 kişinin, 2011- 2014 döneminde 'İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet, organize suç örgütü kurmak' iddiası ile yargılandığı duruşmanın ilk oturumunda, tüm sanıklar için adli kontrol kararları kaldırıldı.

Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmada 22 sanık mahkemede ifade verirken, 26 sanık da mazeretle ifadelerini yazılı olarak sundu. Macit Özcan'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 48 sanıktan büyük bölümünün katıldığı duruşmaya Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşi Sacit Özcan ile müteahhitlerden Cengiz Akray katılmazken, diğer kardeş Tacit Özcan sanık sandalyesindeki yerini aldı.

Yaklaşık 8 saat süren duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatları da dinleme ve fiziki takiplerin yasal olmadığını savunarak adli kontrollerin kaldırılmasını isteyerek beraat talebinde bulundu. İfadeleri dinleyen mahkeme heyeti, sanıklar hakkında daha önce verilen adli kontrol şartını kaldırarak duruşmayı 25 Mart tarihine erteledi.

DİNLEMELER HUKUKSUZ

Duruşma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Macit Özcan, dinlemelerin hukuksuz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Macit Özcan olarak suç teşkil edecek tek bir telefon konuşmam olmadığını tespit ettik. Benimle ilgili 28 günlük bir dinleme var. İhaleye fesat karıştırılmadığı bilirkişi raporları ile ortaya koyulmuştur. Fazla para aldığı iddia edilen müteahhitin bizden alacaklı oldğu anlaşılmıştır. Biz haksız yere yargılanıyoruz. Operasyonda tutuklanan ve hakkında yurtdışı yasağı konulan, adli kontrol kararlarının hepsi kaldırıldı. Adli kontrol kararı olan kimse kalmadı. Bu dosya çökmüştür. Dava bitmedi ama birinci celsede bu iş çöktü. Bu siyasi bir linçti. Maddi manevi zarar gördük, psikolojik tedavi gören arkadaşlarımız oldu. Politik, maddi, manevi ve iş olarak zarar gördük ama haklı olduğumuz ortaya çıktı. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Macit Özcan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title