Haberler

Mersin Engelini Çocuklarla Aştı

Engelini çocuklarla aştıMERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci sonucu iki ayağı tutmayan 36 yaşındaki Seden Serin, hayata çocuklar sayesinde tutundu.

Engelini çocuklarla aştı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci sonucu iki ayağı tutmayan 36 yaşındaki Seden Serin, hayata çocuklar sayesinde tutundu.

Mezitli Belediyesi bünyesindeki Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı'nda taşeron firmada 1 yıl önce işe başlayan Seden Serin, miniklere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, çocuklarla birlikte hayal kurma, deney yapma, oyun hamuru, parmak boyası yapıp hep birlikte keyifli zaman geçiriyor. Akülü arabasıyla çocukları gezdiren Serin, veliler ve çocuklarla birlikte şarkılar da söylüyor. Çocukların adeta sevgilisi olan Serin, "Burada işe başladıktan sonra dünyam değişti. Hayata daha çok bağlandım. Çocukların saf ve gerçek sevgilerinden dolayı daha mutlu oluyorum. Hayatta hep bir amacımın olmasını istiyordum. Artık bir amacım var. Çünkü çocukların yüzünü güldürebiliyorum. Onları çok seviyorum. Onlar gülerse ben de mutluyum. Hayatı şimdi daha çok seviyorum" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 3'ncü sınıf öğrencisi olan Serin, "Kendimi bildim bileli hayatımı engelli olarak devam ettiriyorum. Bu durum benim için çocukluk ve gençlik çağlarımda zor oldu ama çözüm yolları ürettim. Geçirdiğim ameliyatlar nedeniyle ilkokulu 3'ncü sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Ama okuma aşkı içimde hiç bitmedi. Okulumu dışarıdan bitirmeye karar verdim. Azimli ve güçlü olduğuma inandım, bunu başardığıma inanıyorum. 2 yıllık Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldum. Şimdide Kamu Yönetimi'ni okuyorum. Tek hayalim devlet dairesinde kadrolu bir işe başlamak. Ama Belediye Başkanı da olmayı çok istiyorum"diye konuştu.

ÖNCE SANDALYEYİ DEĞİL İNSANI GÖRMEK GEREKİR

Toplumu engellilere karşı duyarlı olmaya davet eden Serin şunları söyledi: "3 Aralık Dünya Engelliler Günü benim için çokta bir şey ifade etmiyor. Bunu kutlamak değil engellilerin hayatlarını daha nasıl kolaylaştırabiliriz diye çözümünü aramak lazım. Aslında her gün engelliler birçok sorunla karşılaşıyor. Sokağa çıktığımda engeller peşimi bırakmıyor. Bir bankaya ya da postaneye gittiğimde vezneye yetişemiyorum. İşlemlerimi başka birisine yaptırmak veya kapıda beklemek zorunda kalıyorum. Rampaların önüne arabalar park ediliyor. Otobüslere bindiğimde acınacak gözlerle bakılıyor. Yetişkin bir insanın kabullenebileceği şeyler değil. İnsanlarımız bizlere duyarlı değil, gün geçtikçe daha da duyarsızlaşıyorlar. Bizi gördükleri zaman görüntü kirliliği gibi görüyorlar. Toplum olarak bilinçlenmemiz gerekir. Önce sandalyeyi değil insanı görmek gerekir. Ben buna inanıyorum. Halkımızdan da, tüm Türkiye'nin bu konuda gerçekten duyarlı olmasını istiyorum. Kim bilir belki bir gün sizin de başınıza gelebilir."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-kamera : MERSİN (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mezitli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title