Haberler

Mersin, Emıtt Fuarı'na Damga Vurdu

Dünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT-2016) bu yıl 3 ayrı stantla katılan Mersin, fuara damga vurdu.

Dünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT-2016) bu yıl 3 ayrı stantla katılan Mersin, fuara damga vurdu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 28-31 Ocak tarihleri arasındaki 20. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nı ziyaret etti. Çakacak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da eşlik etti.

Çukurova Kalkınma Ajansı olarak Mersin ve Adana'yı temsil etmek üzere fuara katıldıklarını ifade eden Vali Çakacak, "Mersin olarak, ilimizin tanıtımı için yurt içindeki ve yurt dışındaki fuarlara katılıyoruz. EMITT 2016'da da Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, Çukurova Bölgesinin tanıtılması amacıyla, hem Mersin'in hem de Adana'nın temsil edildiği bu standımızın yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin ve Silifke ilçemizin de stantları bulunmaktadır. Mersin, binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş olmasından dolayı son derece zengin insanlık miraslarına ve kültürel değerlere sahip, 321 kilometrelik emsalsiz sahilleriyle deniz turizminin çok iyi yapılabileceği, yine 20 dakikada yaklaşık bin metre ve daha üzerindeki yaylalara ulaşılabilir olması nedeniyle yayla ve doğa turizminin de yapılabileceği, kısacası her türlü turizmin yapılabileceği, zengin bir potansiyele sahip bir ilimizdir. Mersin olarak ilimizin tüm dinamikleriyle birlikte tanıtımını bıkmadan, usanmadan yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Fuar gezisine ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret ederek başlayan Vali Çakacak, ardından Silifke standına geçti. Başkan Kocamaz, Kaymakam Şevket Cinbir ve beraberindekiler, kendilerine ikram edilen meşhur Silifke yoğurdu ve çileğinin tadına baktı. Standa vatandaşların ve yerel basının yanı sıra ulusal basının da ilgisi büyüktü.

Vali Çakacak, Başkan Kocamaz ve beraberindekiler Silifke standının ziyaret edilmesinin ardından Silifke türküleri eşliğinde, halk oyunları ekibi tarafından sergilenen kısa oyunu izledi. Sonrasında Kırşehir standına geçen Vali Çakacak, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı 'Abdallar' isimli saz grubunun yorumuyla, Neşet Ertaş'ın türkülerini dinledi.

Fuar gezisini sırasıyla Uşak, Iğdır, Adana ve Nevşehir illerinin stantlarını ziyaret ederek sürdüren Vali Çakacak, birçok ülkenin standını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Doğu Akdeniz Silifke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title