Haberler

Mersin Ekonomi Platformu'nda Görev Değişimi

Mersin'de 23 sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içerisinde olan ve iktisadi, sosyal amaçlı projeler üreten Mersin Ekonomi Platformu'nun (MEP) yönetim kurulu başkanlığı görevini Hanife Körünoğlu, Armağan Öner'e devretti.

Mersin'de 23 sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içerisinde olan ve iktisadi, sosyal amaçlı projeler üreten Mersin Ekonomi Platformu'nun (MEP) yönetim kurulu başkanlığı görevini Hanife Körünoğlu, Armağan Öner'e devretti.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, MEP'in Mersin için önemli bir değere sahip olduğunu belirtti.

Kentlerin gelişiminde ve ilerlemesinde bu gibi platformların önemli rol oynadığını ifade eden Kocamaz, MEP'e kent olarak ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Mersin turizmi ve işsizlik sorunuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kocamaz, "Sahillerimizin turizm bölgesi olarak ilan edilmesinin üzerinden 12 yıl geçti. Bir uçtan bir uca cennetten bir köşe olan Mersinimize bu süreç içerisinde tek bir çivi bile çakılmaması, kentimizi turizm alanında hak etmediği bir yere sürükledi. Yapılan plan çalışmaları yıllarca bekletildi. Bu durum işsizlik oranının da maalesef oldukça yüksek olduğu kentimizin, turizm yatırımı konusunda yeterli ilgi görmemesine neden oldu." ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde Mersin İdmanyurdu'nun sıkıntılı süreç geçirdiğine de değinen Kocamaz, şöyle devam etti:

"Mersin İdmanyurdu biliyorsunuz ki zor bir dönem geçiriyor. Bu kentin önemli bir markası olan kulübümüz, maalesef Mersinlilerin sahip çıkmaması üzerine, ehli olmayan kişilerin elinde bu hale geldi. Sizler bir işi takip etmeden, sadece yardım ederseniz orada yapılan yanlışlıklar bitmez. Herkesin çözüm beklediği isim Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor. Keşke böyle bir yetkim olsa da takımımızın borcunu ödesek. Bu takıma sahip çıkmak herkesin sorumluluğu. İşletmeler ve iş adamlarına yazı yazdık. Tabi bir tek geri dönüş olmadı. Çözüm Mersin halkı ve iş adamlarında."

MEP 8. Dönem Başkanı Hanife Körünoğlu ise platform olarak Mersin'i hak ettiği noktaya getirebilmek için 23 sivil toplum örgütüyle güçlerini birleştirdiklerini belirtti.

MEP 9. Dönem Başkanı Armağan Öner de "Güçlü Lobi, Güçlü Mersin" sloganını benimsediklerini ve ortak payda etrafında toplanmalarının önemli olduğunu belirtti.

Mersin için birçok çalışmalar yaptıklarını anlatan Öner, "Kurulduğumuzdan beri Mersin için birçok çalışma yaptık ve başarılı sonuçlar elde ettik. Ama asıl başarımız herkesi Mersin için bu masanın etrafında toplamak oldu. Daha yapacak çok işimiz var. 9. dönem yönetim kurulu olarak güzel işler yapacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mersin İdmanyurdu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title