Haberler

Mersin Dünya Basınına Kapak Olan Fotoğraflar Sergisi

Dünya basınına kapak olan fotoğraflar sergisiMERSİN'de gazeteci Necdet Canaran, haber ve çok sayıda üniversite ve organizasyonda poster, afiş olarak kullanılan fotoğraflarını bir sergide topladı.

Dünya basınına kapak olan fotoğraflar sergisi

MERSİN'de gazeteci Necdet Canaran, haber ve çok sayıda üniversite ve organizasyonda poster, afiş olarak kullanılan fotoğraflarını bir sergide topladı.

Sergi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 41'nci yılı nedeni ile İçel Sanat Kulübü Ayşe Uğurul-Müfide İlhan Sergi Salonu'nda gerçekleşti. Sergide Necdet Canaran'ın dünyanın saygın 3 fotoğraf ajansı aracılığıyla servis edilen uluslararası üne sahip dergiler, gazeteler, organizasyon yayınları tematik konuları işlerken ya da Türkiye'yi anlatırken kullandığı fotoğraflara yer verildi. 41 eserini fotoğraf severlerin beğenisine sunan Canaran, sanat kaygısı gütmeden fotoğraf çektiğini belirterek, "Fotoğrafın temel ve teknik kurallarına ve bağlı kalmam, sınırlayıcı bulurum. Teknik açıdan kusursuz pek çok fotoğrafa haberci gözüyle baktığımda ruhu olmadığını görüyorum. Aklımda bir fotoğrafı çektiysem sanatsal kaygılara takılmam. Zaten ben sanatçı değil haberciyim, gazeteciyim, foto muhabiriyim" dedi. Bir hafta süresince açık kalacak sergi, Mersin'den sonra Anadolu'nun çeşitli kentlerine taşınacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazeteciler Günü Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title