Haberler

Mersin Dezavantajlı Gruplara İstihdam Tartışıldı

Dezavantajlı gruplara istihdam tartışıldı Mersin merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP) ikinci çalıştayı yapıldı.

Dezavantajlı gruplara istihdam tartışıldı

Mersin merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP) ikinci çalıştayı yapıldı.

Navona Otel'de düzenlenen 'Dezavantajlı Gruplar Yerel İşgücü Piyasası Çalıştayı'na Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcisi ve İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardingli, yerel yönetim yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve sivil toplum kuruşları başkanları katıldı.

Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan projenin 3. ayağı olan 'Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar' başlıkları hakkında bilgiler verildi. 23 ayda tamamlanacak olan projenin şu ana kadar geçen kısmı olan 11 aylık çalışmalar katılımcılarla paylaşılırken, projenin seyri ve durumu değerlendirildi.

Toplantıda söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Toplumun her kesimine indiğimiz için özellikle toplumda dezavantajlı yaşayan insanları gözlemledik. İşte bunların başında engelliler, romanlar ve çalışan çocuklar ile aileleri geliyor. Hakikaten sosyal projeler sosyal anlamda insanların en derinliklerine inebildiğimiz konuları kapsıyor. İSKEP Türkiye'de AB projelerinde öne çıkan 12 belediyenin iştiraki ile hazırlanan bir proje. Toroslar Belediyesi olarak, AB himayesinde, TBB organizatörlüğünde ki bu projenin içerisinde olmaktan da gurur duyuyoruz. Hakikaten toplumdaki yaranın bir kısmını bu proje ya da bu tür projelerle sarabiliyorsak toplumdaki sıkıntıları azaltmış oluyoruz" dedi.

Toplantının sonunda söz alan AB Delegasyonu Temsilcisi ve İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardingli ise, birden fazla dezavantaj yaşayan bireylere yönelik sosyal hizmetler sunma kapasitesini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Hamit Tuna Toroslar Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title