Haberler

Mersin'den Suriye'ye 44 Yardım Tırı

Güncelleme:

Mersin'de İnsani Yardım Platformu'nun Suriye için başlattığı yardım kapsamında gıda malzemeleri taşıyan 44 tır törenle bölgeye gönderildi.

Mersin'de sivil toplum örgütlerinin içinde yer aldığı İnsani Yardım Platformu'nun Suriye için başlattığı yardım kapsamında gıda malzemeleri taşıyan 44 TIR törenle gönderildi.

Yardım TIR'larının gönderilmesi nedeni ile merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mahallesi'nde bulunan Muğdat Camiinde tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım (İHH)Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Aydın, davetliler ve kampanyaya destek veren gönüllüler ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Mersin-Suriye İnsani Yardım Platformu ve İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, amaçlarının sivil toplum kuruluşları, işadamları ve gönüllülerin katılımıyla tüm Mersinlilerin içinde yer aldığı bir yardım hareketi gerçekleştirmek olduğunu, yoğun bir katılım sayesinde bu amaca ulaştıklarını belirtti.

Yardım kampanyasına katılan sivil toplum kuruluşları adına konuşan MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, bu tür organizasyonlarda gönüllülüğün esas olduğunu, destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

İHH Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Aydın, İHH'nın Mart 2011'den bu yana Suriye'ye yardımlarını sürdürdüğünü, destek veren Mersinlilere de teşekkür ettiğini dile getirdi. Aydın, yaşanan savaş nedeni ile Suriye'de 8 milyon insanın yerinden olduğunu ifade ederek, "Suriye'de kalan insanlar çok zor şartlarda yaşıyor. Bu nedenle İHH olarak Suriye'de savaştan zarar gören insanlara bugüne kadar toplam 120 milyon dolar tutarında ayni ve nakdi yardım yaptık" dedi.

Ardından söz alan Vali Güzeloğlu ise, kültür, tarih, ve inanç temelinde bir çok ortak paydaya sahip olduğumuz komşu ülke Suriye'de yaşanan savaşta bir çok insanın mağdur olduğunu, bu insanların bir kısmının ülkesinde kaldığını, bir kısmının da Türkiye'ye sığındığını dile getirdi. Türkiye'de yaklaşık 900 bin, Mersin'de de 30 bini aşkın Suriyeli sığınmacı olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyar dolarlık kaynak kullanıldı. Ancak, devlet olarak yapılan yardımlar bir yana millet olarak yapılan yardımlar çok daha değerlidir. Türk milleti büyüklüğünün temelini manevi değerlerle inşa etmiş, inancından aldığı güçle, darda ve zorda olana yardım etmeyi kendine düstur edinmiş yüce bir millettir. Bu insanlık dramı karşısında bu yüce milletin sessiz kalması mümkün değildir. Biz inancından ve geleneğinden gelen bir güçle elinde ne varsa paylaşan bir milletiz. Hayır ve yardım işinde hedef konulmaz, ihtiyaç olduğu sürece hayır ve yardım devam eder. Mersinin güzel ve özel insanlarının bu konuda üzerine düşeni sonuna kadar yerine getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bu arada Vali Güzeloğlu'nun kürsüde konuştuğu sırada, rüzgarın çıkması nedeni ile platformun devrilmemesi için görevliler önlem aldı. Kimi platforma tutunurken bazıları da arka tarafından devrilmemesi için tuttu. Bazı görevlilerde platformda delikler açtı.

Konuşmaların ardından yardım kampanyasına destek veren kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür verilmesinin ardından 2 milyon 200 bin lira değerindeki gıda malzemelerini taşıyan 44 TIR Suriye'ye gönderildi. TIR'ların hareket ettiği sırada bazı kadınların gözyaşlarına boğulması ise dikkat çekti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Durmuş Aydın Mersin Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title