Haberler

Mersin'deki Parkomat Şirketi İşçilerinin Eylemi

Şirket sözleşmesi iptal edildiği için işsiz kaldıkları iddiasıyla bir süredir eylem yapan işçilerin, belediye meclis toplantısına katılmasına izin verilmedi İşçilerle belediye görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Çalıştıkları parkomat şirketinin sözleşmesi iptal edildiği için işsiz kaldıklarını öne sürerek bir süredir eylem yapan işçiler, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına katılmak isteyince gerginlik yaşandı.

Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen KESK ve DİSK üyesi işçiler, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağan toplantısının yapıldığı Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'na kadar yürüdü.

Burada toplantıya katılmak istediklerini belirten işçilere emniyet ekipleri ve belediye görevlileri izin vermedi. İşçilerle belediye görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Toplantıya katılmak üzere salona gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, işçilerle görüşerek, sorunlarını meclise taşıyacağını söyledi.

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu da sendika temsilcisi ve işçilerle görüştü. İşçilerle toplantının yapıldığı salona girmek isteyen Mutlu'ya da izin verilmedi. Kısa süreli gerginliğin ardından Mutlu, salona tek başına girdi.

İşçiler daha sonra eyleme son vererek olaysız dağıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Yüksel Mutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title