Haberler

Mersin'deki Otogar Tartışması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentteki otogarda kaos yaratıldığını ve insanların zulüm gördüğünü iddia ederek "Haksız kazançlar sağlanıyor. Zabıta ve kolluk kuvvetleri saldırıya uğruyor, müdürler tehdit ediliyor, Otogarda silahlı adamlar dolaştırılıyor. Buna seyirci kalınamaz. Bu düzen böyle devam edemez." ifadelerini kullandı.

Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Mersin Otogarı'na ilişkin şikayetlerin artması üzerine yönetim olarak yerinde inceleme ve tespit ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Uzun süredir otogarda görevli belediye çalışanlarına, otogar müdürü de dahil olmak üzere, tacizler yapıldığını ve görevlerini yapmalarının engellendiğini aktaran Kocamaz, şöyle devam etti:

"Adli ve idari makamlara sunulmuş çok sayıda dilekçemiz var. Buna rağmen hukuka aykırı, kaos oluşturma, anarşi yaratma, hukuka ve mevzuata direnme devam etmekte. Hukuki süreçlerin yavaş işlemesinden de faydalananlar kendi kurulu düzenlerini devam ettirmek için baskı, tehdit ve yıldırma gayretlerini son zamanlarda artırmışlar. Giriş çıkışlarda hiçbir yetkisi olmayanlar otobüs ve binek araçlardan tehditle ücretler alıyor, belediyenin dolayısıyla kamunun hakkı adeta gasp ediliyor. Biz de bugün sabah otogara giderek bu kanunsuzlukları bizzat yerinde tespit ettik. Bunca yıllık yöneticilik hayatımda böyle bir ayıbı ne gördüm ne de yaşadım. Mersin'de kendini 'Ali kıran baş kesen' ilan edenler var, devlete de belediyeye de kafa tutanlar var. Bu cesareti kimden, kimlerden alıyorlar?"

Kocamaz, müstecir firmanın şu an işgalci konumunda olduğunu ve ihalede kendisine tanınmayan hak ve yetkileri kullandığını, esnafı tehdit ettiğini öne sürdü.

Otogarda kaos ortamı yaratıldığı ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

"İnsanlar zulüm görüyor. Haksız kazançlar sağlanıyor. Zabıta ve kolluk kuvvetleri saldırıya uğruyor, müdürler tehdit ediliyor. Otogarda silahlı adamlar dolaştırılıyor. Buna seyirci kalınamaz. Bu düzen böyle devam edemez. Bir tarafta kamu adına güç kullanıp hukuk içerisinde hareket eden belediye, diğer tarafta ise hukuksuzluğu kendisine ilke edinmiş bir grubun olduğunu Mersin kamuoyu bilmelidir. Devlet ve hukuk sorumluluğu içerisinde bu mücadelenin devam edeceği bilinmelidir. Keza bugün itibariyle Mersin 1. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2015/429 esas sayılı dosyasında kira bedelinin indirilmesi talebiyle açılan dava ret ile sonuçlanmıştır."

Hizmete açıldığı 28 Şubat 2015'ten bu yana sorunlarla anılan Mersin Otogarı'nda bazı seyahat firmalarının sahipleri kira bedellerini yüksek buldukları için alternatif olması için seyyar bir otogar kurmuş, buranın kapatılmasının ardından bazı firmalar yolcuları otogar çevresindeki benzin istasyonlarından almaya başlamıştı. Ayrıca otogarın işletmeci firması ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında, geçtiğimiz aylarda otopark ve kapı işletmeciliği konusunda gerginlik çıkmış, belediye yetkilileriyle firma çalışanları arasında arbedeye dönüşen gerginliği polis engellemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title