Haberler

Mersin'deki Otogar Tartışmaları

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nin (MEŞTİ) işletmeciliğini 3 yıllığına alan Şimşek Group Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, firmalarla anlaşmaya varılarak uzun bir süredir kamuoyunu meşgul eden konunun artık çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin (MEŞTİ) işletmeciliğini 3 yıllığına alan Şimşek Group Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, firmalarla anlaşmaya varılarak uzun bir süredir kamuoyunu meşgul eden konunun artık çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, firmaların tek tek MEŞTİ'ye katıldığını belirterek, "Yeni otogardaki yazıhaneler, firmalarla anlaşılarak kiraya verildi. Firmalar MEŞTİ'de yerlerini almaya başladı. Astor, Siirt Has, Lüks Adana, Kahta Petrol, Kamil Koç, Özkaymak, Malatya Medine ile anlaştık. Diğer firmalarla da görüşmelerimiz devam ediyor, bu hafta çoğuyla anlaşmamız tamamlanacaktır" dedi.

Otogar yazıhanelerinin ve dükkanların astronomik fiyattan değil, olması gereken fiyattan kiralandığını savunan Şimşek, "Sonuçta Mersin halkına ait işletmeler, gerçek değerinden kiralanmış ve bu para yine Mersin halkının hizmetinde kullanılmak üzere belediyenin kasasına girmiştir. Esnaf arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynama gibi bir düşüncemiz olmadı, asla böyle bir düşünce içerisinde olmadık. Sonuçta bizler de esnafız, insan halinden anlarız. MEŞTİ' de yer almak isteyen arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık demiştik. Bugün firmalarla mutabakata vardık ve MEŞTİ'de yerlerini almaya başladılar. Mersin'e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kamuoyunun yalan yanlış beyanatlarla yanlış yönlendirildiğini ileri süren Şimşek, şöyle devam etti; "İşin iç yüzünü bilmeden bazı kesimlerce yapılan açıklamaları talihsizlik olarak görüyorum. Madalyonun her zaman iki yüzü vardır. İsterdik ki, bize de gelip işin iç yüzünü sorup açıklamalarımızı dinledikten sonra karar vermeleriydi. Ama öyle yapmadılar. Adaletli davranmadılar. Kamuoyunu yalan yanlış beyanatlarla yanlış yönlendirdiler."

Yeni otogarın, Mersin'in gelecek vizyonuna uygun bir şekilde, kentin dinamikleriyle iş birliği içinde çalışacağını kaydeden Şimşek, "Mersin'in hedefi marka kent olmaktır. Bu marka kentin kalbi de MEŞTİ olacaktır. Bu yüzden Mersin'imizin gelecek vizyonunu çok önemsiyorum. Mersinliler emin olsunlar ki, modern otogarlarında misafirlerini gönül rahatlığıyla karşılayıp, uğurlayabilecekler. Burası gerek modern mimarisi gerekse içindeki sosyal tesisleri, cafe ve restoranları ile bölgenin cazibe merkezi haline gelecek" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halit Şimşek Mersin Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title