Haberler

Mersin'deki Orman Yangını

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde ekiplerin kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü orman yangının şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini bildirdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesinde ekiplerin kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü orman yangının şu an için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini bildirdi.

Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki yangının bir bahçeden çıkıp ormana sıçradığını söyledi.

Ekiplerin çalışmasının yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Baca, "Yangın kontrol altına alınamadı ancak ekiplerimizin yoğun çalışması sürüyor. Yangın şu an yerleşim yerleri için tehdit oluşturmuyor. 15 hektar alanda etkili olan yangına 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale ediyoruz. Rüzgar hafifledi kısa zamanda kontrol altına alırız diye düşünüyoruz. Kontrol altına aldıktan sonra da akşama kadar soğutma çalışmaları devam edecek" dedi.

Baca, alevlerin Mersin-Antalya karayoluna yakın bir bölgede olduğunu ancak trafik akışını etkilemediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kocaşlı Mahallesi'ndeki mezarlığın büyük zarar gördüğü öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Büyükeceli Gülnar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title