Haberler

Mersin'deki Orman Yangını

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden, Gülnar ilçesi Sipahili Mahallesi'nde çıkan orman yangınına, 240 personelle 14 dakikada müdahele edildiği bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden, Gülnar ilçesi Sipahili Mahallesi'nde çıkan orman yangınına, 240 personelle 14 dakikada müdahele edildiği bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaptığı yazılı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede kurum olarak üstlerine düşen vazifeyi eksiksiz yerine getirdiklerini belirterek, mücadelenin tek başına olamayacağını ve bu mücadeleye tüm vatandaşların katılması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlardan orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden Baca, şunları kaydetti:

"Halkımızdan küçük bir duman gördüğünde dahi Alo 177 ücretsiz yangın ihbar hattına bilgi vermesini istiyoruz. Dört gün önce Gülnar'da sabah saatlerinde başlayan yangına, 5 helikopter, 2 uçak ve 20 arazöz başta olmak üzere 46 araçla, 240 personelimizle 14 dakikada müdahale ettik. Jandarma ekipleri yangınla ilgili A.R' yi gözaltına aldı. Şüphelinin alkollü olduğu ve sorgusunda yangını kendisinin çıkardığını itiraf ettiği bilgisini aldık. 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Amacımız yangınlara küçükken müdahale etmek. Ormanlık alandaki yangınlar genellikle enerji hattından ya da söndürülmeyen çoban ateşinden kaynaklanıyor."

Ayrıca tarla temizliği nedeniyle de çok fazla yangının çıktığını hatırlatan Baca, vatandaşlardan bu konuda da hassasiyet göstermelerini istedi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Gülnar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title