Haberler

Mersin'deki Eski Otogarda Taşlı-sopalı Kavga

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ni (MEŞTİ) çalıştıran şirketin yöneticileriyle, yüksek kira bedelini öne sürerek eski otogar kesiminde yolcu alan bazı seyahat firması çalışanları arasında taşlı- sopalı kavga çıktı.

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ni (MEŞTİ) çalıştıran şirketin yöneticileriyle, yüksek kira bedelini öne sürerek eski otogar kesiminde yolcu alan bazı seyahat firması çalışanları arasında taşlı- sopalı kavga çıktı.

Öğlen saatlerinde eski otogar yakınlarında meydana gelen olayda, MEŞTİ işletmecisi firma çalışanları ile bazı seyahat firması sahipleri arasında, otobüslerin otogara girmeyerek faaliyetlerine dışarıdan devam etmesiyle aylardır yaşanan gerginlik, bugün taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Şimşek Grup taraftarı oldukları ileri sürülen bir grubun, 'korsan otogar' tabir edilen eski otogarın hafriyat atıklarıyla dolu kesiminden yolcu alıp indiren otobüsleri taşlamasıyla başlayan olaylara polis, çevik kuvvet ve zırhı araçlarla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda otobüsün camları kırılırken, aralarında Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek'in de bulunduğu yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Olaylarda kullanıldığı öne sürülen bir döner bıçağı ile pompalı tüfek ve çok sayıda sopa ele geçirildi.

'KİRALAR ÇOK YÜKSEK' İDDİASI

Mersin Seyahat Firması Sahibi Kerim Ürkmez, yıllık 20 milyon lira ile Mersin Otogarı'nın işletmesini alan Şimşek Grup'un firmalardan çok yüksek kira bedelleri istediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Biz de otogara girmiyoruz. Hukuk işliyor. Ama bunlar geliyor burada otobüslerimizin camını kırıyor. Sokak arasına giriyoruz orada bize saldırıyor. Biz nereye gideceğiz. Bunlar bilerek isteyerek bizleri otogardan kovdular. Emniyet kayıtlarında ve tutanaklarda bunlar mevcut. Buradan devletin ilgililerine sesleniyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar."

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halit Şimşek Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title