Haberler

Mersin'deki Domuz Gribinden Ölümler

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, "Gribe karşı hijyene önem vermeliyiz.

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, "Gribe karşı hijyene önem vermeliyiz. Bu hastalık, kişiden kişiye hapşırırken bulaşıyor"

Kemik, Anamur ilçesinde geçtiğimiz günlerde domuz gribi (H1N1) nedeniyle yaşanan ölümler üzerine Anamur Belediye Meclis Salonu'nda vatandaşlara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, ilçede H1N1 virüsünden iki hastanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Mevsimsel grip ile domuz gribi arasında hiçbir farkın olmadığını, her ikisine de aynı tedavilerin uygulandığını ifade eden Kemik, şöyle konuştu:

"Gribe karşı hijyene önem vermeliyiz. Bu hastalık, kişiden kişiye hapşırırken bulaşıyor. Kişisel hijyene dikkat ederek riski azaltabiliriz. Grip olduğunuz zaman 2-3 gün içinde geçmiyorsa aile hekiminize başvurunuz. İnsanların tedbir olarak ilk önce hijyene dikkat etmeleri ayrıca mevsimsel meyve ve sebze yiyerek bol sıvı tüketmeleri gerekiyor. Bunun yanında dinlenmeyi de ihmal etmemeliler."

Kemik, 65 yaş üzeri ve başka rahatsızlığı olan vatandaşların grip aşısı olmalarını önerdi.

Vatandaşların, okullarda ve kurumlarda ilaçlama yapılarak tedbir alınmasını istemesi üzerine Kemik, "İlaçlamayla virüs yok edilemez. İlaçlamayla ancak bakteriler yok edilebilir. Grip bakteri değil, virüstür. Gribe karşı kişisel önlem alınabilir, ilaçlamayla önlem alınamaz" diye konuştu.

Toplantıya katılan Sağlık Bakanlığı görevlileri Dr. İlker Sevekoğlu ve Dr. Süha Görpelioğlu, da Anamur'da inceleme yaptıklarını ve bunların sonuçlarını en kısa zamanda internet sitesinde yayınlayacaklarını belirttiler.

Kaynak: AA / Yerel

Anamur Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title