Haberler

Mersin'deki davullu zurnalı cenaze töreni - Anne Sınar -

Trafik kazasında hayatını kaybeden oğluna davullu zurnalı cenaze töreni düzenleyen anne Muazzez Sınar, "Onun mürüvvetini, askerlik yaptığını, mezuniyetini göremeyeceğim. Bunlar onun hayaliydi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden oğluna davullu zurnalı cenaze töreni düzenleyen anne Muazzez Sınar, "Onun mürüvvetini, askerlik yaptığını, mezuniyetini göremeyeceğim. Bunlar onun hayaliydi. Eğlenmek için çaldırmadım, hüzünlü bir davuldu" dedi.

Anne Sınar, oğlunun cenaze töreninde "davul zurna" çaldırmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencisi oğlu Mehmet Deniz Sınar'ın bir yıl önce babasını kaybettiğini, evi geçindirmek için de hem okuyup hem çalıştığını söyledi.

Kazanın meydana geldiği 1 Ağustos'ta oğlunun yürüyüş yapmak için dışarıya çıktığını ifade eden Sınar, şöyle devam etti:

"Oğlumu aradım, 'Anne yarım saat sonra geliyorum' dedi. Gelmeyince yine aradım, telefonunu açan olmadı. Birkaç defa daha aradıktan sonra telefona oğluma çarpan çocuk çıktı. Bizi 10 dakika oyaladı. 'Oğlumun telefonu neden sizde' dedim. 'Oğluna vurduk, ufak bir sıyrıkla kaza yaptı' dedi. 'Oğlum yaşıyor mu' diye sorduğumda hiçbir cevap alamadım. Hastanede durumunu öğrenince yıkıldım."

Oğlunun cenazesinde davul ve zurna çaldırıp, kına yakılmasının bir gelenek olduğunu dile getiren Sınar, "Onun mürüvvetini, askerlik yaptığını, mezuniyetini göremeyeceğim. Bunlar onun hayaliydi. Eğlenmek için çaldırmadım, hüzünlü bir davuldu. Üzüntülü bir davulla yolcu ettim oğlumu. Kınasıyla, çiçeğiyle uğurladım. Allah kimsenin başına vermesin" dedi.

- "Adli sürecin takipçisi olacağız"

Hayatını kaybeden gencin kuzeni Pakize Güler de öğretmen adayı olan Mehmet Deniz'in, alt sınıflardan birçok öğrenciye gönüllü olarak ders verdiğini belirtti.

Cenazede Deniz'in annesinin isteği üzerine çalınan davulun gelenek olduğunu ifade eden Güler, "Bekar olarak ölen genç kızların tabutlarına duvaklar, gelinlikler konulur erkeklerin ellerine de kına yakılır, davullar çalınır. Bir anne oğlunu toprağa verdikten sonra onla ilgili hiçbir hayalini gerçekleştiremeyecek. Çeyizinde, mezuniyetinde, düğününde çaldıracağı davulu orada çaldırdı" diye konuştu.

Abla Derya Sınar da kazanın ardından, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Adli sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Sınar, kamuoyunun da desteğini beklediklerini ifade etti.

Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta arkadaşlarıyla yürüyen Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrenci Mehmet Deniz Sınar'a, D.A. yönetimindeki KKTC plakalı otomobil çarpmış, hastanede 18 gün tedavi gören Sınar hayatını kaybetmişti. Ailesi de oğulları için davullu zurnalı cenaze töreni düzenlemişti.

Öte yandan, Sınar'a çarpan aracın sürücüsünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, ailenin avukatlarının da zanlının tutuklanması istemiyle karara itiraz ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Deniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title