Haberler

Mersin'de Zeytin Üreticilerinden Tanıtım Atağı

Güncelleme:

Mut ilçesinde üretim yapan zeytinciler, zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için Birleşmiş Milletler'e üye ülke temsilcilerine, paket gönderecek.

Mut ilçesinde üretim yapan zeytinciler, zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için Birleşmiş Milletler'e üye ülke temsilcilerine, içerisinde zeytin mamüllerinin bulunduğu özel yapılmış paket gönderecek.

Kaymakam Mustafa Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeyle özdeşleşen zeytin ve zeytinyağını tanıtmak için BM'ye üye ülkelerin temsilcilerine zeytincilerle birlikte özel bir paket göndereceklerini belirtti.

İlçede 274 bin 500 dekar alanda 10 milyon 500 bin zeytin ağacı bulunduğunu anımsatan Şahin, zeytincilikle uğraşan 3 bin 160 çiftçiden 123'ünün organik üretim yaptığını söyledi.

Mut zeytininin ve zeytinyağının tanıtılması için proje başlattıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Türkiye'nin en kaliteli zeytin ve zeytinyağını dünyaya tanıtmak. Bu konuda kaymakamlık öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarıyla hazırladığımız proje Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan da destek aldı. 'Sağlık zeytinden, zeytin Mut'tan' sloganıyla giydirilecek araç, Türkiye'nin her yerine gidecek. Ayrıca tanıtım için hazırladığımız 10 saniyelik reklam filmi yayınlanmak üzere ulusal televizyonlara verilecek. Türkiye'de zeytin denince, ege bölgesi akla geliyor. Bizim yapacağımız çalışmalarla, zeytin denince akla Mut gelecek."

Şahin, yörede her geçen yıl ilçede zeytin üretiminin arttığını,  geçen yıl 160 bin ton rekolte elde edildiğini, bununla birlikte işletme sayısının da yükseldiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Mustafa Şahin Mersin Mut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title