Haberler

Mersin'de "Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı"

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından Mersin Valiliği himayesinde "Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı" düzenlendi.

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından Mersin Valiliği himayesinde "Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı" düzenlendi.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, çalıştayda yaptığı açıklamada, çalıştayın yatırım alanında karşılaşılan sorunların tespiti, somut çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve hazırlanacak "Mersin Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Eylem Planı"na katkı sunabilecek kurumların belirlenmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Çalıştayın geniş katılımla gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Çakacak, Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen bu çalıştay ile Mersin'de tüm kurum ve kuruluşların aynı vizyon etrafında bir araya geleceğini kaydetti.

Çakacak, şöyle devam etti:

"Çukurova Kalkınma Ajansı kurulduğu günden itibaren Mersin ve Çukurova'da sahip olduğu zengin potansiyelin etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik önemli çalışmalara imza atıyor. Ajans çalışmalarını gerçekleştirirken bölgenin tüm kesimleri arasında çalışma kültürü oluşturulmasına önemli ölçüde katkıda bulunarak dinamikler arası iş birliğinin sağlanmasına da öncülük etmektedir. Ajansımız katılımcılığı arttırarak, aşağıdan yukarıya, yerelden merkeze planlama anlayışının geliştirilmesine de ön ayak olmaya çalışmaktadır. Bununla beraber yerel ihtiyaçlarımızın ulusal öncelikler ile uyumlaştırılması için de çaba sarf etmektedir. Çalıştay kapsamında ilimizin tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin bir araya gelmelerini, sorunları ve çözüm arayışlarını katılımcılık anlayışıyla uzlaşma ve işbirliği içinde yapmalarını oldukça değerli gördüğümü ifade etmek istiyorum."

Çakacak, Mersin'in tüm dinamikleriyle, Türkiye'nin belirlediği hedeflere ulaşmasına en fazla katkıyı sağlayan illerden biri olması için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çalıştay daha sonra Mersin yatırım, destek ve tanıtım stratejilerini konu alan oturumlarla devam etti. Çalıştaya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak Çukurova Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title