Haberler

Mersin'de Turizmcinin Yüzü Bayramda Güldü

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Mersin'deki otellerin yüzde 100 doluluk oranına yaklaştığını ve turizmcilerin yüzünün güldüğünü belirtti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, okulların kapanmasının hemen ardından gelen Ramazan Bayramı tatilinin, turizmciler açısından olumlu yansımaları olduğunu vurguladı.

Bayram tatilini yıllık izinleriyle birleştiren yerli turistlerin, Mersin'deki otellerin neredeyse yüzde 100'ünü doldurduğunu kaydeden Demir, "Bu ilgi özellikle bölgedeki turizm yatırımcısına bayram ettirdi." ifadesini kullandı.

Turizmcilerin geçen yıldan bu yana yerli ziyaretçilere ağırlık verdiğini belirten Demir, "Geçen yıl özellikle Akdeniz otelcileri Rusya'dan düşen talep nedeniyle yerli turiste yoğunlaştı. Bu da geçen yıl yerli turistin ilgisini Akdeniz'e kaydırdı. Talepler bayram sonrasında da yüksek görünüyor. Özellikle 1 Temmuz-15 Eylül'de yüzde 80 doluluk yakalanacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bayram yoğunluğu nedeniyle Mersin il merkezi ile Taşucu arasında trafik sorunu yaşandığına işaret eden Demir, Çeşmeli-Taşucu otoyol projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Çukurova Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title