Haberler

Mersin'de Tescilli Keben Narının Hasadına Başlandı

Silifke ilçesinde yetişen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sofralık nar olarak tescillenmiş Keben narının hasadına başlandı.

Silifke ilçesinde yetişen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sofralık nar olarak tescillenmiş Keben narının hasadına başlandı.

Silifke Tarım Grubu adıyla narın tanıtımını yapan üretici Mustafa Göktaş, gazetecilere, ilçede 3 bin dönümden 5-6 bin ton nar hasadı yapıldığını kaydetti.

Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen Keben narının ağırlığının 2 kilograma kadar ulaştığını vurgulayan Göktaş, kendine özgü lezzetiyle sofralık olarak tüketildiğini söyledi.

Keben narının yurt içinde tüketildiğini anlatan Göktaş, "Üretim alanlarının genişlemesi ve ürün miktarının artması halinde ihracat konusunda da adım atılabilir. Bunun için gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gerekse Silifke Ziraat Odası yetkilileri tarafından düzenlenen toplantılarla üreticileri teşvik ediyoruz. Yeni alanların tarıma açılması ve Keben narının o bölgelere dikilmesi ile kendine özgü mikro klima özelliği olan Göksu Vadisi'nde daha fazla nar üretileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da Keben narının adını, Göksu Vadisi'ndeki Keben Mahallesi'nden aldığını kaydetti.

Can, geçen yıl narın kilogram fiyatının 30 kuruşa kadar düştüğünü ifade ederek, bu yıl ise fiyatın 1 liranın üzerinde olacağını belirtti. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Mersin Göksu Keben Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title