Haberler

Mersin'de Suriyeli Çocuklar İçin Yeni Eğitim Merkezi

Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği ile Suriyeli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Suriyeli çocuklar için 2 yeni geçici eğitim merkezi daha açılacak.

Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği ile Suriyeli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Suriyeli çocuklar için 2 yeni geçici eğitim merkezi daha açılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus ile Akdeniz ilçelerine açılacak ve bin Suriyeli çocuğun eğitim alacağı merkezler için Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Yabancılara Yönelik Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Şube Müdürü Murat Bağış, Mersin İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Mesut Kayacı ile Suriyeli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Said Muhammed katıldı.

Koca, törende yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Mersin'e göç eden Suriyeli ailelerin okula gidemeyen çocuklarını eğitime kazandırmak amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelere geçici eğitim merkezleri açıldığını anımsattı.

Suriyeli çocukların nitelikli eğitim hizmeti almasının amaçlandığını aktaran Koca, "Okul çağındaki bütün Suriyeli çocukları okulla buluşturmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Mersin'de yabancılara yönelik eğitim öğretimler ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere kurum bünyesinde birim oluşturulduğunu belirten Koca, şöyle devam etti:

"Bu birim aracılığıyla Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları veriliyor. İlimizde ikamet edip okul çağında olduğu halde okula devam edemeyen Suriyeli çocukların tespit edilebilmesi, onlara ulaşılması ve onların okula gitmelerinin sağlanması için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Suriyeli çocuklar, okullara ve geçici eğitim merkezlerine kaydediliyor."

Koca, Mezitli, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Erdemli, Silifke ve Tarsus ilçelerinde bugüne kadar toplam 19 geçici eğitim merkezi açıldığını bildirdi.

Yabancılara Yönelik Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Şube Müdürü Murat Bağış ise kentte yaklaşık 5 bin Suriyeli öğrencinin sınıf seviyelerinin belirlendiğini ve bakanlığa bağlı okullara yerleştirildiğini kaydetti.

Yaklaşık 15 bin Suriyeli öğrencinin de geçici eğitim merkezlerine kayıt edildiğini vurgulayan Bağış, toplam 20 bin Suriyeli çocuğu okula kazandırdıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Bağış Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title