Haberler

Mersin'de Sosyal Güvenlik Haftası Törenle Başladı

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü çalışanları, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü çalışanları, 'Sosyal Güvenlik Haftası' kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak, sosyal güvenliğin anlık bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

'Sosyal Güvenlik Haftası' başladı. Bu yıl 16-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacak hafta dolayısıyla Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Sabah saat 9.00'da gerçekleştirilen tören Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak ve kurum çalışanları katıldı. İl Müdürü Gülpak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Müdürü Gülpak, törende yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, Türkiye nüfusunun tamamına sağlık ve sigortacılık hizmeti veren genç, dinamik bir kurum olarak faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. "Bulunduğumuz bu noktaya gelmek çok kolay olmadı" diyen Gülpak, 10 yıl önce hayata geçen Sosyal Güvenlik Reformu'nun birbirine benzemeyen üç kurumu birbirine bağladığını dile getirdi. Reformun temellerinin çok eskiye dayandığını belirten Gülpak, "Birbirine benzemeyen SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'nın, üç farklı kültürün, üç farklı mevzuatın bir araya getirilerek norm ve standart birliği sağlanan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vücut bulması tabi ki kolay olmamıştır. Bütün bunlar, fedakar ve cefakar Sosyal Güvenlik personelinin katkılarıyla olmuştur. Vatandaşlarımıza adil, şeffaf, çözüm odaklı, hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek için teknolojik gelişmeleri çok yakından takip eden ve uygulayan bir kurum olarak çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz" dedi.

Hafta boyunca kurum çalışmalarını ve bu çalışmaların önemini anlatan etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Gülpak, "Her yıl kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası, sosyal güvenlik kültürünün ve bilincinin toplumumuzda yer bulması, sosyal güvenliğin anlık bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun kamuoyuna tekrar tekrar anlatılması için bir fırsat olmaktadır. Haftamızın, öncelikle personelimize, Mersinimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Gülpak'ın konuşmasının ardından tören sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title