Haberler

Mersin'de Şönim'in Faaliyetleri Anlatıldı

Yenişehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) çalışmaları anlatıldı.

Yenişehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) çalışmaları anlatıldı.

Kaymakamı Mustafa Özarslan, Yenişehir Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ihmal ve istismarların daha kötü sonuçlar doğurmadan nasıl önlenebileceği hakkında ilgili kurumların özverili çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Yenişehir Belediyesi tarafından Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nin (AMATEM) kurulmasının önemine işaret eden Özarslan, şunları kaydetti:

"Toplum Sağlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçemizde sağlık tedbirlerinin alınması, madde bağımlısı çocukların takibinin yapılarak Alo 183 Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezine  (ŞÖNİM) bildirilmesi son derece önemli bir konudur. Madde bağımlısı çocukların spora yönlendirilmesi ayrıca eğitimini yarım bırakan çocukların, eğitim öğretime devam etmeleri konusunda da her türlü desteğin verilmesi gerekir. Yenişehir'de ikamet eden, eğitim tedbiri, bakım tedbiri, sağlık tedbiri, barınma tedbiri sağlanan çocukların bilgilerinin Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden alınarak takiplerinin yapılması yönünde bir çalışma başlatılmalıdır."

Mersin ŞÖNİM Müdürü Çiğdem Göllü ise Çocuk Koruma Kanunu ve Mersin'de çocuğa yönelik olarak kendi kurumlarının sunmuş olduğu hizmetler konusunda bilgi verdi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Özarslan Yenişehir Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title