Haberler

Mersin'de Şehitlik Ziyareti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.

Mersin Şehitliği'ndeki program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mezarları ziyaret ederek karanfil bırakıp, dua etti.

Çakacak, mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ve Kurban Bayramlarında arife günleri öncelikle şehitliği ziyaret ederek, şehitlerle bayramlaşıp, dua ettiklerini söyledi.

Cennet vatan üzerinde birlik beraberlik içerisinde şehitler sayesinde yaşandığını belirten Çakacak, şöyle konuştu:

"Allah onlardan razı olsun. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bayramlar bizim çok özel, müstesna günlerimiz. Birlik, beraberlik duygularının kardeşlik duygularının, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin gösterildiği çok özel günler. Bu günlerde insanlar birbirlerine daha dostça yaklaşırlar. Kardeşliği pekiştirirler, daha hoşgörülüdürler ve dargınlığı unuturlar. Hastalar, büyükler ziyaret edilir. Bayramların gereğidir bunlar. Bayramda yaşadığımız bu güzellikleri biz istiyoruz ki bayramlardan sonrada devam ettirelim. Birlik beraberlik kardeşlik içerisinde yardımlaşma ve dayanışma içerisinde ileriye güvenle bakalım. Tüm ülkemizin güzel insanlarımızın, Mersinli hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Nice bayramlara ülke olarak millet olarak birlik, beraberlik içerisinde erişmeyi temenni ediyorum."

Çakacak, şehitliğin ardından Özgecan Aslan'ın mezarını da ziyaret ederek, karanfil bırakıp dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

title