Haberler

Mersin'de Seçim Hoşgörüsü

Güncelleme:

Mersin'in Kuvayi Milliye Caddesi'ne yan yana asılan MHP ve BDP'ye ait parti bayrakları, hoşgörü tablosu oluşturdu.

Mersin'in Kuvayi Milliye Caddesi'ne yan yana asılan MHP ve BDP'ye ait parti bayrakları, hoşgörü tablosu oluşturdu.

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP'nin Başkan Adayı Hamit Tuna ile BDP'nin Toroslar Belediye Başkan Adayı Bedrettin Gündeş, Akbelen Mahallesi Kuvayi Milliye Caddesi'nde 100 metre arayla seçim büroları açtı. Bu nedenle cadde boydan boya MHP ve BDP bayrakları, flamaları ve afişleriyle donatıldı. Farklı eğilimleri temsel eden partilerin bayraklarının caddeyi süslemesi ise Mersin'de demokrasi ve hoşgörü tablosu olarak değerlendirildi.

MHP'nin kalesi olarak nitelendirilen Toroslar'a aday olan BDP'li Bedrettin Gündeş, "İnsanların demokrasiye inandıkları zaman çok güzel şeylerin olabileceğini gösteriyor bu bayraklar. Türkiye'de hiçbir il ve ilçede olmayacak düzeyde seçim yarışı var burada. 4 parti yarışıyor. Gördüğünüz gibi bayraklar iç içe geçmiş. Bir demokrasi şöleni gibi. Barış ve huzur içinde bir seçim yapacağız" dedi.

2 dönemdir Toroslar Belediye Başkanı olan Hamit Tuna ise seçimlerin huzur içinde geçmesini arzuladıklarını belirterek, "Bizim isteğimiz, seçimin bir insanımızın burnu dahi kanamadan sükunet içerisinde tamamlanması. Seçimler demokrasinin düğünü gibidir. Umarız herkes kendi şartları dahilinde olan süsleme ve poster çalışmalarını birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde gerçekleştirir" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mahir Tercan ise şu değerlendirmeyi yaptı;

"Bu bayrakların yan yana bulunması, memleketin demokrasi açısından ne kadar iyi bir yere geldiğinin göstergesi. Biz bu topraklarda kardeş olarak yaşamak zorundayız. İki parti yan yana kavga etmeden durabiliyorsa, ne mutlu bu topraklar üstünde yaşayan insanlara."

HOŞGÖRÜ MEZARLIĞI

Mersin'de semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı da kente hoşgörü mezarlığı olarak biliniyor. Müslüman ve Hıristiyan din adamları ise her yıl Kurban Bayramı'nın ilk günü mezarlıkta bir araya gelerek 'Geleneksel Dua Töreni' gerçekleştiriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamit Tuna Toroslar Akbelen Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title