Haberler

Mersin'de Sahte Dolar Operasyonu

Mersin'de ellerinde Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi'ye ait yüklü miktarda dolar olduğunu söyleyerek sahte ABD doları ile dolandırıcılık yapmak isteyen 4 kişi yakalandı.

Kentte 4 kişinin ellerindeki sahte dolarları piyasaya sürmeye çalıştığı bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin evlerine operasyon düzenledi. İsimleri açıklanmayan 4 kişi gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda 329 ayrı deste halinde, üzeri jelatinle kaplanmış ve her destenin üst kısmında 100 ABD doları basılmış, destenin diğer kısımları ise dolar ebadında kesilmiş boş kağıtların yanı sıra, bir sandık içerisinde, 30 adet rulo halinde getirilmiş, 3-4 santimetre genişliğinde, 30 kilogram ağırlığında para basımında kullanılan altın renginde metal levhalar ile 21 deste halinde para ebadında düzgün kesilmiş beyaz renkli kağıt desteler bulundu.

Şüphelilerin sorgularında piyasada esnafa güven sağlamak amacıyla alışverişlerde gerçek dolar kullandıkları ve esnafa, ellerinde Saddam Hüseyin ile Muammer Kaddafi'ye ait konteyner dolusu gerçek ABD doları bulunduğunu, bunları kayıt dışı olduğu için yasal yollardan ülkeye sokamadıklarını, yüzde 30 indirim karşılığı takas yaparak nakit paraya çevirebileceklerini belirterek iş adamları ve yabancı uyruklu şahısları dolandırmaya çalıştıkları öğrenildi.

Sorgularının ardından mahkemeye çıkartılan 4 kişi tutuklandı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muammer Kaddafi Saddam Hüseyin Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title