Haberler

Mersin'de Sahil Temizliği

Güncelleme:

Mersin'de Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Deniz Ticaret Odası'nın işbirlieğiyle sahil temizliği yapıldı.

İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki Tenis ve Yelken İhtisas Kulübü sahilinde yapılan etkinliğe, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, Denizcilik Lisesi öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte, sahile atılı cam ve pet şişeler, kağıt, kırık cam ve terlik gibi atıklar toplandı. Deniz temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten Delibaş şöyle dedi:

"Mersin Deniz Ticaret Odası ve TURMEPA'nın Mersin Bölge Koordinatörü olarak iki ayrı bölgede bu etkinliği planladık. Biri Mersin Tenis ve Yelken İhtisas Kulübü sahilinde, diğeri de Taşucu Boğsak Bölgesi'nde gerçekleşecek. Hem sahilde, hem de denizde dalgıçlar marifetiyle deniz temizliği yapıyoruz. Amacımız; ülkemizde ve dünyada sahiln, denizimizin kirliliğini ortaya dökmek, kamuoyuyla paylaşmaktır. Bu sayede insanların dikkatini çekerek deniz ve sahil temizliğine önem vermelerini sağlamaktır. Haziran ayında ulusal anlamda Çevre Haftası etkinliği kapsamında yaptığımız bu faaliyetleri, bugün de uluslararası bir program dahilinde yine Mersin'de uyguluyoruz. Etkinlik sonunda sahilden toplanan atıklar listelenecek ve TURMEPA'ya rapor halinde sunulacaktır."

Sahil temizliğine eşi ve çocuklarıyla katılan Suriyeli kadın öğretmen Abiyir Tırmanini, ülkelerindeki çatışmalardan önce Mersin'e yerleştiklerini ve sahil temizliğinin kendileri için de önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title