Haberler

Mersin'de Sağanak Yağış Etkisini Kaybediyor

Mersin’de gece yarısından bu yana devam eden ve kent merkezinde bir kişinin ölümüne yüzlerce araç ve evin zarar görmesine neden olan sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmeye başladı.

Mersin'de gece yarısından bu yana devam eden ve kent merkezinde bir kişinin ölümüne yüzlerce araç ve evin zarar görmesine neden olan sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmeye başladı.

Kentte sabaha karşı aniden bastıran kuvvetli yağış nedeniyle oluşan sel, birçok cadde ve sokağın sular altında kalmasına neden oldu, su birikintilerinden dolayı çok sayıda araç da yolda kaldı. Aralıksız devam eden yağmur dolayısıyla, bazı kenar mahallelerde çok sayıda evi su bastı, çarşı merkezindeki iş yerleri ise su taşkınlarından dolayı zarar gördü. Yağışlar, bugün öğleden sonra etkisini kaybederken, cadde ve sokaklarda biriken sularda çekilmeye başladı.

Sel can aldı

Öte yandan gece yarısından bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle Mersin'de 1 kişi hayatını kaybetti. Merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'ndeki Yalınayak deresinde sele kapılarak hayatını kaybeden bir kadının cesedi bulundu. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine giden polis ekipleri, yaşanan sağanak yağış dolayısıyla dere yatağına sürüklenerek boğulduğu belirlenen 35-40 yaşlarında bir kadının cesediyle karşılaştı. Kimliği belirlenemeyen kadın cesedi, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morguna kaldırılırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

'Dışarıya çıkmayın' uyarısı

Bu arada Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Mersin'de geceden bu yana etkili olan ve kentin büyük bir bölümünde hayatı felç eden sağanak yağmurla ilgili vatandaşları uyardı. Açıklamalarda, zorunlu olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmamaları istenildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle, zorunlu haller dışında vatandaşların yaya olarak veya özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, acil durumlarda ise 112 acil çağrı merkezini arayıp bilgi vermelerinin, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise kentin 28 Aralık gecesinden başlayan ve şiddeti eksilmeyen kuvvetli yağmur nedeniyle olumsuz koşullar yaşadığı ifade edilerek, "Meydana gelen şiddetli yağmur, olası sel riskini de beraberinde getirmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen resmi rakamlara göre 29 Aralık 2016 günü saat 09.15'e kadar metrekareye düşen yağmur miktarı 125 kilograma ulaşmış ve açıklamanın yapıldığı saatlerde de halen devam etmektedir. Mersin bu kadar yoğun yağışı tüm dünyanın dikkatini çeken 2001 yılı sel felaketinde yaşamıştır" denildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title