Haberler

Mersin'de Sabıkası Olana Şoförlük Yaptırılmayacak

Güncelleme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Özgecan Aslan'ın bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmesinin ardından sabıkası olanların şoför olarak çalıştırılmayacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Özgecan Aslan'ın bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmesinin ardından toplu taşımayla ilgili yönetmelikte değişiklik yapacaklarını, uyuşturucu kullanan ve sabıkası bulunanların şoför olarak çalıştırılmasının önüne geçeceklerini söyledi.

ŞOFÖRLERİN SABIKA KAYDINA BAKILACAK, PSİKOLOJİK DURUMLARI KONTROL EDİLECEK

Adana'da Home&Office Consept Dergisi'nin düzenlediği 1'inci Çukurova Yapı Zirvesi'ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplu taşıma araçlarına sadece kamera ve panik butonu koymanın yeterli olmayacağını belirten Kocamaz, "Bütün toplu taşıma araç şoförlerinin takipten geçirilmesi ve özellikle bunların sabıka kaydına bakılması, bir taraftan psikolojik olarak kontrol edilmesi ve aynı zamanda kan örnekleri alınarak, şoförlük yapacak kişilerin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı yönünde de bir tespit yaptırma düşüncemiz var. Dolayısıyla rastgele kişinin toplu taşıma araçlarında şoför olarak çalışmasının önüne geçeceğiz. Aynı zamanda bütün şoförlerin kayıtlarının belediye de olması gerektiği gibi, kararımızı zaman zaman kontroller yaparak uygulamayı da sürdüreceğiz. Herhangi bir şekilde belediye yetkililerinin bilgisi dışında araçlarda şoförlük yapan olursa, o araçları trafikten men edeceğiz" dedi.

"KAMERALAR ONLİNE OLUP, ZORUNLU HALE GETİRİLECEK"

Özgecan Aslan'ın ölümünün tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdığını anlatan Kocamaz, şöyle konuştu: "İnsanlık adına hiç hoş değil ve gerçekten canice bir davranış. Bu olayı yapanları nefretle kınıyoruz ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasını da yüce adaletten diliyoruz. Tabii bu olayların yaşanmaması için belli tedbirler almaya yöneltti. Toplu taşıma ile ilgili yönetmeliklerde değişiklik yapıyoruz. Bütün toplu taşıma araçlarına panik butonu koyduracağız. Yine kamera sistemi geliştirilecek. Bu konuda hazırlıklar içerisindeyiz. En kısa sürede başta belediye otobüslerimiz olmak üzere bütün araçlara online takip edilen kamera sistemini yerleştireceğiz. Toplu taşıma araçlarına bu mecburiyeti getireceğiz. Belli bir süre zarfında bu eksiklikleri tamamlamayan araçları da trafikten men edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Çukurova Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500

Yorumlar (39)

AhmetMobil-ANDROID:

doldu arabı kürdü mersine işler gitti tersine. akıllı olun toros gençleri her an patlamak üzere.

11
8
yanıtYanıtla
kapkara:

Bu olaylardan kimsenin ders çıkaracağını zannetmiyorum eski tas eski hamam gene devam edecektir. . .

16
1
yanıtYanıtla
KankaMobil-IOS:

Türkiye'de milyonlarca sabıkalı Şoför var

14
2
yanıtYanıtla
Kaan:

olmadan önce nerdeydiniz !!!!

12
2
yanıtYanıtla
derdo derdo:

Avrupa da birak böylelerinine Kamuda is vermeyi, nefes bile aldirmazlar ama Türkiye de ise böylelerine yaranmak icin yapmadiklari yalakalik yoktur.

10
2
yanıtYanıtla
mema tii:

hikaye anlatmayın milletin gazını alalım diye böyle şeyler söylemenin luzumu yok minübüs ve taksi şoförlerinin çoğu eşkıya gibi ne belediyenin nede polisin denetlediği yok sizler onları değil normal vatandaşı denetlersiniz. . .

11
1
yanıtYanıtla
RevolutioN:

Arkadaşlar yineliyorum Özgecan kardeşimiz ölmeden önce demek ki tüm sabıkalı sapıklar Şoför olabiliyordu hakszımıyım bu haberden bu yorum çıkıyor REZİLLİK BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM

11
1
yanıtYanıtla
KEMAL VATANSEVER:

İÇİŞLERİ BAKANI VE KADINLARIMIZLA İLGİLİ BAKAN NE İŞ YAPAR.

9
2
yanıtYanıtla
bence:

çok doğru karar, hatta namaz kılanlardan oluşsun şöförlerimiz

4
7
yanıtYanıtla
doğru bir kararMobil-ANDROID:

Keşke daha önceden böyle bir karar alınsaydı. Ayrıca bütün otobüsler de 24 saat kayıt yapan kamera olmalı hiçbir şekilde kameranın kaydı şöför tarafından silinememeli

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title