Haberler

Mersin'de Örtü Altı Kayısı Hasadı Başladı

Türkiye'nin önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altı hasadına başlanan kayısı, tarlada kilogramı 20 liradan alıcı buldu.

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki ürün fiyatının geçmiş dönemlere göre yüksek olmasının beklendiğini kaydetti.

Şu anki fiyatın memnun edici olduğunu aktaran Gürses, "Dileğimiz geçmiş yıllardaki gibi fiyatların bir anda çok aşağılara düşmemesi. Fiyatlar bir anda düşerse üreticilerimiz masraflarını alamadığı gibi zarar edip mağdur olur" dedi.

Başkan Gürses, hasat edilen kayısının, gelen talebe göre Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini ifade ederek, üreticilerin ürünlerini kilogramı 20 liradan sattığını bildirdi.

Gürses, ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 10 bin ton kayısı hasadının yapılacağını vurgulayarak, ürünlerin Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Romanya ve Gürcistan'a ihraç edileceğini sözlerine ekledi.

Üretici Hamza Gökler de sezonun ilk hasadını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Silifke Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title