Haberler

Mersin'de Narenciye Festivali Coşkusu

5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, renkli görüntülerle başladı.

5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, renkli görüntülerle başladı. Merkez Mezitli ilçesinde 1 kilometrelik sahil şeridinin 500 bin adet narenciye ürünü ile süslendiği festival alanında iki gün boyunca yerli ve yabancı gösteri gruplarının gösteri sunacağı festivalin açılışına Mersinliler yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçe belediyeleri ile çok sayıda kuruluşun desteğiyle düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Parkı'nda coşkulu bir açılışla başladı. Türkiye'nin ilk ve tek meyveyle süsleme yapılan festivali olma özelliğini taşıyan Mersin Narenciye Festivali için festival alanı 500 bin adet limon, portakal ve greyfurt ile süslenirken, festivale 30'a yakın ülkeden gösteri grupları da katıldı.

Festivalin açılışını Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti, CHP ve MHP Mersin milletvekilleri, Festival Komitesi üyeleri ve oda başkanları ile birlikte kurdele keserek yaptı. Mersinli gazeteci Yavuz Donat'ın da katıldığı açılışta, limon ve greyfurtlarla süslenen tören alanında konuşan Vali Çakacak, 5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'nde böyle coşkulu bir ortamda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dilme getirdi. Türkiye'nin tarımsal üretiminin yaklaşık yüzde 5,5'inin Mersin'de üretildiğini, bu üretim miktarının mali boyutunun 6 milyar liraya yaklaştığını belirten Çakacak, bu anlamda Mersin'in çok önemli ve marka bir şehir olduğunu vurguladı.

"MERSİN, NARENCİYE ÜRETİMİNDE ÜLKEMİZİN MARKASIDIR"

"Mersin, 100'den fazla ürün çeşitliliği içerisinde narenciye üretiminde de ülkemizin markasıdır, bir numarasıdır" diyen Çakacak, "Öyle bir markadır ki, hem yurt içinde hem de yurt dışında Mersin'imizi buluşturmakta, tanıştırmaktadır. Bugün bu gördüğümüz coşku dolu ortam narenciyenin marka olması dolayısıyladır. Artık Narenciye Festivali sadece bir ürün festivali değildir. Bugün Mersin'imizin tüm dinamiklerini, tüm kesimlerini bir araya toplaması dolayısıyla son derece önemli bir görev ifa etmiştir. Ayrıca, 30'a yakın ülkeden katılımcı dolayısıyla aynı zamanda uluslararası bir ortam oluşturan narenciye hem Mersin'imizin hem ülkemizin ne kadar önemli bir değeri olduğunu göstermektedir. Narenciye Festivali, 5. yılı olmasına rağmen yakaladığı büyüklükle 30'a yakın ülkeden gelen insanlarla sadece Mersin'imiz, ülkemiz için birliğe beraberliğe, barışa vesile olmuş değil, aynı zamanda 30 ülkeden gelen temsilcilerle uluslararası barışa da vesile olmaktadır. Çünkü artık sadece bulunduğumuz çevrede değil, bütün dünyada insanlar huzur aramaktadır, kardeşlik aramaktadır, barış aramaktadır. Bu özelliği dolayısıyla bile Narenciye Festivali'nin son derece önemli olduğunu ve böyle bir ortamını yarattığını düşünüyorum" dedi.

"MERSİN'İN MARKALAŞMASINDA NARENCİYE FESTİVALİ OLDUKÇA ÖNEMLİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da tüm paydaşlarla bu festival için gece gündüz demeden çalışıp emek verdiklerini söyledi. Mersinliler ve dışarıdan gelen konuklar sayesinde festivalin ruhu ve enerjisinin daha da pekişeceğini, halkın katımıyla anlam kazanacağını dile getiren Kocamaz, "Hizmete geldiğimizden bu yana en büyük hedefimiz Mersin'i bir marka şehir haline getirmek. Bu markalaşmayı oluştururken gayemiz Mersin'i sadece ulusal alanda değil, uluslararası arenada da en iyi şekilde temsil etmek ve konumlandırmaktır" diye konuştu.

Mersin'in markalaşmasının tüm kent dinamiklerinin desteğiyle gerçekleşebileceğini ifade eden Kocamaz, "Bu markalaşmada Narenciye Festivali bugüne kadar ulaştığı potansiyeliyle oldukça önemli bir yere sahiptir. Hep birlikte bu festivali gerçekleştirerek önümüzdeki yıllarda daha da etkin hale getirmeliyiz. Bu festival ile Mersin'in marka değerini yükseltecek önemli etkinlikleri ile en çok rağbet gören festivaller arasına girdireceğiz" şeklinde konuştu.

"MERSİN'İN EN BÜYÜK BULUŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Festival İcra Komitesi Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ise Narenciye Festivali ile Mersin'in gülen yüzünü dünyaya gösterdiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti: "Akdeniz kültürünü ortak paydamız yaptık. Mersinlilik bilincinin oluşmasına katkı sağladık. Bugüne kadar hiç bir şey yapmadıysak bile her yıl 700'e yakın yabancı sanatçıyı kentimize getiriyoruz, onlara kentimizi ve ülkemizi tanıtıyoruz. Kasım ayında Mersin'de bir açıkhava fuarı yapılabileceğini gösteriyoruz. Mersin'in ekonomik ve sosyal değerlerini sergiliyoruz. Mersin'in en büyük buluşmasına ev sahipliği yapıyoruz."

"Meyveyle süsleme yapma konusunda ülkemizin ilk ve tek festivaliyiz" diyen Özdemir, dünyada 10 bin saati aşan bir iş gücü ve 500 bin adet narenciye ürünü kullanılarak süsleme yapan sadece iki kent olduğunu, bunlardan birisinin Mersin olduğunu söyledi. Yüz binlerce Mersinliye 2 gün süren eğlence dolu bir şenlik ortamı sunduklarını kaydeden Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Hepsinden önemlisi Mersin'in birlik, beraberlik, kardeşlik, uzlaşma ve işbirliği kenti olduğunu somut olarak gösteriyoruz. En büyük amacımız kamuoyunun dikkatini narenciyeye çekmektir, narenciyenin Mersin için önemini anlatmaktır. Ordu, Giresun için fındık, Rize için çay ne anlama geliyorsa Mersin için de narenciye o anlama gelmektedir. En büyük temennimiz narenciye ürünlerimizin ve narenciye üreticilerimizin alın terlerinin karşılığını almalarıdır. Buradan bir kampanya başlatmak istiyorum, 'narenciye dalında kalmasın, çocuklarımıza vitamin olsun' diyorum ve herkesi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol üyeleriyle birlikte festival alanında oluşturulan Narenciye Çeşmesi'nden limonata içerek, yanındakilere ikram etti. Semazenden ahtapota, evden güneşe kadar çok çeşitli figürlerin narenciye ürünleriyle oluşturduğu alandan kortej geçişinin yapılacağı noktaya kadar beraberindekilerle birlikte yürüyen Çakacak, daha sonra yerli ve yabancı yaklaşık bin 500 kişilik gösteri gruplarının geçişleri ve mini gösterilerini izledi. Renkli görüntülere sahne olan kortej geçişine Mersinliler de yoğun ilgi gösterdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Burhanettin Kocamaz Abdullah Özdemir Özdemir Çakacak Akdeniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title