Haberler

Mersin'de Miniklere Kalp Taraması

Mersin'de miniklere kalp taramasıMERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği 'Minik Kalpler Projesi' kapsamında öğrencilere kalp taraması yapılmaya devam ediliyor.

Mersin'de miniklere kalp taraması

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği 'Minik Kalpler Projesi' kapsamında öğrencilere kalp taraması yapılmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz yıl 15 Aralık'ta hayata geçirilen ve Şubat 2017'da tanıtımı yapılan proje kapsamında 6-10 yaş arası öğrencilere, doğuştan gelen ritim bozukluklarının tespitine yönelik EKG cihazları ile kalp taraması yapılıyor. Tarama sonrası elde edilen grafikler, Mersin Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü profesör doktorları tarafından değerlendiriliyor. Ritim bozukluğu tespit edilen öğrencilerin aileleri bilgilendirilerek, Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi süreci uygulanıyor.

Başladığı günden bu yana proje kapsamında Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ilçelerinde 12 okulda 3 bin 600 öğrenciye kalp taraması yapıldı. Proje tamamlandığında ise 20 bin öğrenciye ulaşılmış olacak.

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu'nda tarama yapmaya başlayan sağlık ekipleri, 2 gün içerisinde 350 öğrenciye kalp taraması gerçekleştirdi. Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu'nda 14 Mart'a kadar sürecek olan programın ardından toplam 750 öğrenci kalp taramasından geçirilmiş olacak.

Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Ufuk Kaçıra, projenin, çocuğunu doktora götürme imkanı olmayan aileler açısından güzel bir hizmet olduğunu dile getirdi. Projenin öğrencilerin sağlığı açısından anlamlı bir proje olduğunu belirten Kaçıra, "Birçok velimiz belki de çocuğunu doktora götürme imkanına sahip olamayacaktı, bir sağlık kuruluşunda EKG çektirip kalbiyle ilgili bir sorunu olup olmadığını öğrenemeyecekti. Ama şimdi bu imkan ayağımıza kadar geldi. Velilerimizin neredeyse tamamına yakını projeyi destekliyor. Çocuklarının bu projeye katılmasına gönüllü olarak izin verdiler. Biz de bu proje için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Mersin Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title