Haberler

Mersin'de Meyve Ağaçları Çiçek Açtı

Mersin'in Silifke ilçesinde havanın ısınmaya başlamasıyla şeftali, erik, kayısı ve badem ağaçları çiçek açtı.

Mersin'in Silifke ilçesinde havanın ısınmaya başlamasıyla şeftali, erik, kayısı ve badem ağaçları çiçek açtı.

İlçede, geçen günlerde etkili olan yağmur, fırtına ve soğuğun ardından hava sıcaklığının artması açık alandaki kayısı ve badem ile örtü altındaki erik ve şeftali ağaçlarının çiçek açmasını sağladı.

Çiftçiler ilk erik hasadını mart sonunda, haziranda çıkması gereken şeftaliyi nisan, kayısıyı da mayıs ayında hasat etmeyi öngörüyor.

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk kış şartlarının ardından şeftali, erik, kayısı ve badem ağaçlarının çiçek açmasının baharı müjdelediğini ifade etti.

Bu yıl aşırı soğuk ve fırtınalardan dolayı örtü altındaki seraların çoğunluğunun zarar gördüğünü hatırlatan Gürses, bahar aylarının mevsim normallerinde geçmesini dilediklerini belirtti.

Bundan sonra fırtına, soğuk ve zirai don olayı yaşanmazsa normalde haziran ayında çıkması gereken şeftaliyi can eriğiyle nisan ayında hasat etmeyi hedeflediklerini söyleyen Gürses, "İnşallah fiyatlar iyi olur, bereketli bir yıl geçirir, zararımızı ve masraflarımızı karşılarız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title